Ракетний обстріл Києва. Що відомо

 

 

 

 

28 квітня близько 20:15 мешканці Києва повідомили про вибухи, які було чутно у місті. У соцмережах користувачі почали публікувати дим, що підіймався над житловим кварталом у Шевченківському районі столиці. Згодом, мер Віталій Кличко повідомив, що російські війська обстріляли Київ ракетами.

Як проінформували в Державній службі з надзвичайних ситуацій, повідомлення про пожежу в Шевченківському районі столиці надійшло о 20:13.

“Внаслідок ворожого обстрілу, сталося загоряння у 25-поверховому житловому будинку з частковим руйнуванням 1 та 2 поверхів. О 21:25 пожежу ліквідовано на загальній площі 100 кв. м. На місці проводяться пошуково-рятувальні роботи”, — зазначили в ДСНС.

За попередніми даними, врятовано 5 осіб, постраждали — 10.

Уранці 29 квітня міський голова Києва Віталій Кличко повідомив, що через ракетний удар по житловому будинку загинула щонайменше одна людина, ще четверо опинились у лікарнях із травмами.

Згодом стало відомо, що влучання сталося в новобудову районі Татарки. Один з мешканців будинку розповів кореспондентці Суспільного, що бачив “на власні очі, як летить ракета”.

“Я був в коридорі, пройшло секунд 20-30, я почекав поки буде все спокійно, я пішов подивитись, куди потрапила ракета. Я своїми очима побачив, як летить друга ракета, я відскочив від вікна. Вона потрапила в перший поверх. 3-5 хвилин, я почекав у ванній. І потім побіг вниз, дивитись, чи потрібна допомога”, — розповів чоловік.Російські військові випустили по Києву п'ять ракет, шестеро людей постраждало. Що відомоФото: Артем Чаус

Російські військові обстріляли будинок в Києві

Як заявив радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, російські ракети були випущені з району Чорного моря.

“Скоріш за все з Криму”, — сказав журналістам радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.Російські військові випустили по Києву п'ять ракет, шестеро людей постраждало. Що відомоФото: ДСНС

Обстріл житлового будинку у Києві. Рятувальники розбирають завали

“Коли був вибух, ми почули, прибігли сюди. Тут уже лежали люди під завалами, ми витягли, наклали джгути, передали їх “швидкій”, виводили людей, дітей”, — розповів кореспондентці Суспільного представник тероборони Києва Олександр.

Обстріл стався під час візиту до Києва генерального секретаря ООН Антоніу Гуттереша. На спільній пресконференції після переговорів з високим гостем Володимир Зеленський повідомив, що російські війська випустили по Києву п’ять крилатих ракет: “Російські удари по Маріуполю не припинялися навіть тоді, коли пан генеральний секретар ООН був на перемовинах в Москві. І сьогодні – одразу по завершенню наших перемовин в Києві у місто полетіли російські ракети. Пʼять ракет”.

На цей “збіг” також звернули увагу голова Офісу президента Андрій Єрмак та його радник Михайло Подоляк.

“Під час візиту Генерального секретаря ООН до Києва Росія обстріляла столицю ракетами. Це доказ того, що нам потрібна швидка перемога над РФ і навколо України має об‘єднатися весь цивілізований світ. Маємо діяти швидко. Більше зброї, більше зусиль по вирішенню гуманітарних питань, більше допомоги. Бо щодня Україна платить велику ціну за захист демократії та Свободи. І в цій боротьбі ми не можемо програти. Росію потрібно позбавити права вето в Радбезі ООН”, — написав Єрмак в Telegram.

“Нагадайте, чому Росія досі займає крісло в Раді безпеки ООН?”, — зазначив у Twitter Михайло Подоляк.

suspilne.media

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь