Поминальні дні: мешканців Ніжина закликають утриматися від походів на кладовища

 

 

 

 

Підсумки наради з представниками правоохоронних органів стосовно безпекових питань під час поминальних днів в місті Ніжині

До повномасштабної військової агресії російської федерації більшість ніжинських родин виїжджали на великодні та травневі свята до лісу. Також після Великодня українці завжди поспішали до місць поховання померлих родичів та близьких, щоб вшанувати пам’ять про них. Цей ритуал був звичним для нас рівно до 24 лютого, відколи російська армія внесла свої правки у наші буденні справи та плани.

Наразі варто пам’ятати – підступність ворога не має меж, міни і розтяжки повсякчас виявляють не лише у містах, а й лісосмугах та лісах.

Рятівники повідомляють, що сьогодні навіть деокуповані території всіяні десятками тисяч вибухонебезпечних предметів, які потребують виявлення та знищення.

За період масового наступу окупантів піротехнічні підрозділи ДСНС були задіяні на території нашої області 430 разів. Це говорить про те, що ворог залишив нам дуже багато неприємних «сюрпризів».

Нагадуємо, на території Чернігівщини вже були зафіксовані летальні випадки від необачного контакту людини з вибухонебезпечними предметами.Також на території лісових господарств можуть бути встановлені російськими окупантами міни та нерозірвані боєприпаси.

20 квітня голова Чернігівської обласної військової адміністрації В’ячеслав Чаус видав розпорядження про тимчасову заборону відвідувати ліси. Варто зауважити, що цьогоріч поминальні дні в Ніжині, так звані гробки, припадають на 2-3 травня. Ми закликаємо мешканців Ніжина утриматися від походів на кладовища, уникаючи масового скупчення людей. Адже ворог продовжує нещадно обстрілювати нашу територію, у багатьох місцях вже зробивши її надто небезпечною.

В цілях безпеки та дотримання правопорядку, на прохання керівництва Нацполіції відповідно до розпорядження міського голови Олександра Кодоли вводиться тимчасова заборона на продаж алкогольних напоїв. Заборона буде діяти з 1-3 травня включно.

Ніжинці, наполегливо звертаємося тимчасово не відвідувати лісосмуги та ліси, до офіційного повідомлення про зняття заборони, адже це становить реальну небезпеку та може призвести до трагічних наслідків!

Бережіть себе та своїх близьких!

Ніжинська міська рада

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь