У 119-й бригаді вважають, що росіяни після слів “Слава Україні” розстріляли Олександра Мацієвського з Ніжина

 

 

 

 

У 119-й бригаді тероборони вважають, що полоненим українським бійцем, якого після слів “Слава Україні” російські військові розстріляли з автоматів, був солдат 163-го батальйону цієї бригади Олександр Мацієвський.

Про це Суспільному повідомив начальник служби зв’язків з громадськістю 119-ї бригади Сергій Калініченко.

Сина на кадрах з відео опізнала також мати.

Олександр працював електромонтером в Києві. З початку повномасштабного вторгнення добровольцем пішов у військкомат. Навесні захищав Чернігівщину, а в грудні 2022 року брав участь у боях на сході України поблизу Соледару.

30 грудня він вийшов на завдання разом з ще чотирма військовослужбовцями, але під час бою зв’язок з ними зник.

Ми до кінця не знаємо подробиці того бою. Невідомо хто і як загинув, невідомо, як Олександр потрапив у полон. Свідків, на жаль, не лишилося. Всі загиблі або зниклі безвісти. Щодо відео, то мати Олександра, його син Михайло і військовослужбовці його підрозділу впізнали його на тих кадрах“, — йдеться у повідомленні 119-ї бригади на їхній сторінці у Facebook.

Він був снайпером, але під час того виходу на завдання був з автоматом. Як розповів командир підрозділу Олександр, то він опізнав Мацієвського з перших секунд відео розстрілу.

Олександр Мацієвський зі снайперською гвинтівкою

Саша отримав незадовго до розстрілу характерне поранення над бровою. Наш медик обробляв йому цю рану. Ми опізнали його на відео. Манера розмови, тримання сигарети й ось ця характерна рана, це Олександр Мацієвський“.

Сина на кадрах з відео опізнала й мати Параска Демчук.

Це мій Саша! Мій Саша! Погляд, руки, голос, ось ця фігура і ці його плечі. Це мій єдиний син“.

Як йдеться у повідомленні 119-ї бригади, тіло Олександра Мацієвського вдалося забрати лише згодом в результаті обміну. Поховали його в Ніжині 14 лютого 2023 року.

У довідці про причину смерті вказано, що боєць загинув від поранень з вогнепальної зброї. У Київ на опізнання тіла їздила його мати.

У Саші були вогнепальні поранення біля грудей, в животі, а голова була продавлена. На тілі я знайшла родимку, саме таку, яка була в Саші. Це був він“.

Кадри з опізнання тіла Олександра Мацієвського бачив і командир підрозділу. Він стверджує, що поранення характерні тим пострілам, які робили російські військові на відео.

Суспільне

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь