У Ніжині створили тимчасовий притулок для тварин з Херсона: як вони адаптовуються

 

 

 

 

28 херсонських собак та 35 котів з Одеси до Ніжина привезла зооволонтерка Оксана Кріль. Тимчасові вольєри для перетримки евакуйованих тварин у Ніжині волонтери та небайдужі власноруч створили за два дні.

Притулку для тварин у Ніжині немає, саме тому зооволонтерки створили його власними силами.

“У нас немає, ми самі звичайні люди, от вирішили спробувати і у нас вийшло. Ми розуміємо, що ми можемо далі рятувати і допомагати. Нас називають божевільні, ну ми такі. Ми дуже їх любимо, їм дуже потрібна наша допомога. Тварини — це найлагідніше створіння, що може бути”, — сказала зооволонтерка Оксана Кріль.

Зооволонтерка Оксана Кріль

Нині у притулку залишаються три евакуйованих собаки, які ще не пройшли адаптацію та кошенята, які потребують лікування. Оксана Кріль показує собаку Рижика.

Дуже боїться, він зараз у нас адаптацію проходить, ми їх адаптуємо. У нас місяць вони повинні бути на карантині. Навіть ті, які взяли в родини, ми місяць за ними спостерігаємо”.

На Чернігівщині створили тимчасовий притулок для тварин з Херсона

Коти та собаки їхали з Одеси до Ніжина дві доби на зерновозі.

“Були такі собаки, що добу не виходили, не їли, вони забилися у будку і просто навіть не підпускали до себе. Після доби, були такі, що одразу стали підходити, їсти та одразу йшли на руки. А є такі, як Рижик, вже третій тиждень ні. В перший день ми роздали понад 25 собачок, стільки людей відгукнулося. Ми коли віддавали кожну тваринку, ми дуже плакали. Буквально за добу ми прив’язалися”, — розповіла зооволонтерка Ірина Павлова.

На Чернігівщині створили тимчасовий притулок для тварин з Херсона: як адаптовуються тварини

Речник міського голови Ніжина Семен Пустовіт сказав у коментарі Суспільному, що міська рада нині у процесі створення притулку для тварин.

Більше дивіться у сюжеті:

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь