Громада на Ніжинщині не задоволена місцем встановлення меморіальної дошки Герою

13 жовтня у Височанській ТГ (у с. Високе біля ліцею), відбулося урочисте відкриття меморіальної дошки загиблому воїну Віктору Просянику.

Тут колись навчався Герой, який рік тому віддав своє життя за незалежність нашої дежави…

“Відтепер на будівлі Височанського ліцею, висить пам’ятна дошка, яка щодня нагадуватиме школярам і односельчанам про  патріотизм і самопожертву Героя, про ту дорогу ціну, якою виборюється наше право на життя і свободу, на вільний вибір”, – пишуть на сторінці Височанської ТГ.

За кілька днів після встановлення дошки височанці почали обурюватись з приводу місця, де встановлено пам’ятну дошку: під вікном та ще й біля фасаду, який вимагає негайного ремонту.

Небайдужа жителька громади Ірина Мисник пише:

“Височанська сільська рада! Приведіть школу в порядок. Наші Герої, які загинули за те, щоб ми жили, заслуговують на краще. Можливо Алея Пам’яті буде кращим варіантом, ніж облуплена школа?…”.

Височанці в коментарях наводять приклад Сосницької громади, де на центральній площі селища розміщені банери зі світлинами загиблих воїнів…

Найменше, що ми можемо зробити для загиблих Героїв – це шанувати світлу пам’ять про них і ніколи не забувати про їхні подвиги…

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь