“Робота двірником і скасовані концерти”: як живе зірка “Х-фактора” Андрій Мацевко

Про Андрія Мацевка, який тричі підкорював телешоу “Х-фактор” та “Україна має талант”, чути небагато. Свого часу на хвилі популярності після виступів на талант-шоу виконавця охоче запрошували на корпоративи, він навіть випустив відеокліпи, які були популярними, однак на цьому поки все. 

Нині Андрій Мацевко мешкає в селі Сваричів Івано-Франківської області

Андрій Мацевко із Івано-Франківщини став відомим на всю Україну більше 10 років тому, коли прийшов із виступом на перший сезон телешоу “Х-фактор”. Тоді виконавцю не вдалося підкорити журі — він отримав від експертів чотири “ні” через вкрай низькі вокальні здібності, однак глядачі його добре запам’ятали завдяки безпосередності. А пісні “Ой чиє ж то жито” і “Смерека” у його виконанні стали у мережі вірусними, пише “Oboz.ua”.

“Хочу сказати, щоб міняли склад журі, а я колись все одно стану зіркою України. Такого таланту, як у мене, дуже тяжко знайти”, — заявив Андрій на камеру після свого першого виступу.

Згодом Мацевко ще двічі намагався пробитися на велику сцену через талант-шоу. Під час третього приходу хвалився, що так глядачі “президента не приймають, як його зустрічають”. А зі сцени звернувся до одного з членів журі:

“Хочу продюсера з Києва, який би гарно зі мною працював. І це буде, мабуть, швидше за все, Ігор Кондратюк”.

Виконавець запевнив, що вже має “по 100 дзвінків на день з пропозицією виступів”, мовляв, артист він перспективний.

Кондратюк обіцяв подумати і навіть проголосував за те, щоб Мацевко пройшов відбір, однак інші судді виступили проти, і Андрій знову не потрапив у шоу. Але, схоже, не засмутився, заявивши, що його не беруть, бо “просто бояться, що виграю”.

На хвилі популярності виконавця почали активно запрошувати на приватні вечірки. В інтернеті “гуляє” відеоролик його виступу на весіллі в Тернополі, де Мацевко оголошує себе перед виконанням пісень народним артистом.

У 2015 році Андрій Мацевко втрапив у гучний скандал. У ЗМІ писали, що виконавця затримали активісти групи “Антипедофілія-Луцьк”. Мовляв, співак запропонував у соцмережі інтимну зустріч 14-річному хлопцю. На Мацевка подали заяву в поліцію. Той виправдався, що нібито і не думав про сексуальний контакт із підлітком, а лише планував з кимось поспілкуватися, приїхавши до міста. Згодом кримінальне провадження закрили через відсутність у діях злочину. Не встигла стихнути ця історія, як трапився новий казус: Мацевка затримали в Києві під час спроби проїхати в метро за фальшивим пенсійним посвідченням. За словами Андрія, підробку йому дав якийсь товариш. Згодом з’явилася інша інформація: Андрій Мацевко фотографується з перехожими за гроші. Про це повідомила у Facebook тернопільська журналістка.

Кілька років тому стало відомо, що “народний артист” влаштувався двірником в одне з комунальних підприємств Івано-Франківська. Співробітник “Муніципальної дорожньої компанії” Назар Рогів написав на своїй сторінці у Facebook: “Чи знаєте ви, що зірка “X-фактора” Андрій Мацевко працює на комунальному підприємстві “Муніципальна дорожня компанія” робочим з благоустрою? Він, за словами керівництва, один із найкращих і відповідальних працівників”. У дорожній компанії повідомили, що Мацевко в них вже не працює. Мовляв, пробув у компанії всього кілька місяців, колегам запам’ятався тим, що не дуже хотів йти з ними на контакт:

“Не скажемо, що він погана людина, однак спілкуватися не хотів чогось ні з ким”.

Однак після скандалів і тривалого мовчання у 2021 році Мацевко несподівано вривається у шоу-бізнес з авторським кліпом “Ровер їде”, який нині має більш ніж півтора мільйона переглядів, а в коментарях прихильники артиста висловлюють думку, що Ігор Кондратюк, який жартома припускав, що може стати продюсером виконавця, “тепер кусає лікті”.

“Ровер їде” увійшов у топ-100 українських пісень 2021 року. Згодом була ще одна пісня та кліп на неї — “Пляцки”. На тлі популярності самопроголошеного “народного артиста” знову почали запрошувати з виступами, однак більшість із них не відбулися. Зокрема, один із концертів мав пройти минулого лютого у Львові. Незважаючи на невелику вартість квитків — від 150 до 300 гривень, продати виступ не вдалося. Компанія, яка організовувала концерт, призупинила продаж білетів. Також співак мав виступити в тому ж таки лютому в одному з ресторанних комплексів у місті Буськ Львівської області. Мацевка представляли як “найзатятішого ровериста країни”. Реклама не допомогла, квитки не купували — виступ довелося скасувати.

“Вранці кудись їде на своєму ровері — і тільки ввечері повертається”.

Мацевко мешкає у будинку разом із мамою та старшим братом. В селі припускають, що на виконавцеві хтось планував заробити кошти, продюсуючи його відеороботи, однак справи пішли не так, як задумувалося.

“Я бачив, що в нього вийшов кліп про велик чи то ровер, який зібрав більше мільйона переглядів. Вважає себе народним артистом, бо його люблять. От і весь секрет його народності. До нас приходив декілька разів, бо хотів довести, що ми не розбираємося в талантах. Пам’ятаю, що він щось таке і сказав нам неприємне, мовляв, треба міняти склад журі. Він дивакуватий, і цим все сказано. Деякі речі, вибачайте, просто смішно дивитися. Але сміх цей добрий. Ми не вважали за необхідне робити якісь перестороги редакторам, мовляв, не запрошуйте, бо це якась клінічна історія — ні. І потім, згадайте, коли він заспівав “Смереку”, неймовірно розвеселив зал, небагатьом конкурсантам таке вдавалося. Не знаю, що ще про нього сказати… Щось зі сцени мені казав, мовляв, продюсуйте мене — не пошкодуєте. Але це було просто як розмова учасника та члена журі— не більше того. Якщо в селі кажуть, що його використовують, може, ця думка має сенс. Ну хай тоді земляки йому підкажуть, що робити, щоб його не використовували. А може, йому це все подобається? Рветься на сцену і почувається народним артистом”, — розповів продюсер Ігор Кондратюк.

Вікна

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь