Матері покійного АТОвця відмовили у допомозі

Пишуть — герої не вмирають. На жаль, про них часто швидко забувають, як і про їх рідних. Як це сталося зі згорьованою матір’ю, моєї сестрою, Людмилою Альохіною з села Дібрівне Городнянської громади, — обурюється 58-річна Ольга МАКЛЮК зі Смичина, що на Городнянщині. — Людмила  у 2016 році втратила сина Руслана. Йому було  36 років.  Пішов захищати країну ще у 2014-му. За рік поховала чоловіка.  Батько  не пережив  втрати  сина.

Живе сама. Дрова нині не дешеві. Часто хворіє, необхідно  купувати багато ліків.

Руслану вручили повістку і дали двадцять хвилин на збори після нічної зміни. Два роки фронту. А тепер матері чомусь треба вибивати допомогу. Звісно, ніякі гроші не повернуть сина, але образливо, що панує несправедливість. У Дібрівне приїздили представники міжнародної організації, записували людей на грошові виплати. Сходила і вона. На все село — троє покійних воїнів. Та лише моя сестра залишилася без допомоги.

Припускаю, що влада надавала  благодійникам списки жителів. Невже  ж не можна було вказати, хто є хто. Як я підняла це питання, сестрі зателефонували з представництва тієї організації,  сказали: «Людський фактор не враховується».

— Ольго Василівно, яка сума допомоги?

— З того, що розповідали люди, які її одержали, — 52 тисячі гривень. Багато хто отримав, навіть алкоголіки, тепер за ті гроші п’ють. Одержали люди, які спеціально повиїздили з Городні у села.

— Чому не надійшла допомога  Людмилі Альохіній? — поцікавилася у Юлії НОВИК, старости Смичинського старостинського округу.

   — Ні міська рада, ні старостат не має стосунку до того, як і кого відбирає фонд. У мене не питали підтвердження. Приїхали від Данської ради у справах біженців.  Людмила Василівна була повідомлена про це. Пройшла анкетування. Це вже потім  я проаналізувала, хто не отримав допомогу. Є і бабусі, які не одержали, бо у них пенсія вище шести тисяч гривень.  І вона  за результатами  анкетування  не пройшла, бо у неї дохід сім тисяч гривень, а  потрібно було  5400.

— Юліє Володимирівно, громада прикордонна. Чи приїздять ще на Городнянщину благодійники, аби цю маму внести до списків на їх допомогу?

— Міська рада запрошує різні фонди. Якщо буде хтось, звичайно.  Я і так   завжди вношу. Коли  хтось  приїзджає і щось пропонує, стараюся,  аби люди були в курсі.  Хочеться, щоб усі поотримували кошти. Проте  благодійники в основному працюють напряму з населенням, а не через міськраду чи старост.

Джерело: “Вісник Ч”, авторка  Валентина ОСТЕРСЬКА

“Час Чернігівський” 

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь