“Трансформації” пологового будинку в просто відділення міськлікарні може і не бути

Мабуть, кожен уже чув інформацію про те, що через нову медичну реформу з 1 січня 2024 року Ніжинський пологовий будинок ризикує стати просто відділенням НЦМЛ.

Утім, цього може і не бути, бо заклад не увійшов до спроможної мережі лікарень. А це означає, що він працюватиме і надалі.

Генеральний директор пологового Валерій Якуба у телефонній розмові сайту Нежатин повідомив, що на сьогодні в пологовому працює 174 людини.

У разі приєднання до кластерної лікарні (Ніжинська міська) в якості відділення працевлаштовано буде 30.

Що робити решті 140?..

Днями медичні заклади нашого міста з робочим візитом відвідав перший заступник міністра охорони здоровʼя України Сергій Дубров. Сергій Олександрович проінспектував Ніжинський пологовий будинок і залишився задоволений побаченим. Зі слів Валерія Михайловича, Сергій Дубров зауважив, що міський пологовий – це краще, що він бачив у Ніжині.

РАНІШЕ МИ ПИСАЛИ: Перший заступник міністра охорони здоровʼя поділився враженнями про лікувальні заклади Ніжина

“Моя думка – Ніжинський пологовий будинок спроможний себе повністю забезпечити”, – у коментарі нашому сайту підкреслив Сергій Олександрович.

Тож поки питання трансформації пологового будинку в просто відділення НЦМЛ “притихло”. Будемо сподіватися, що цього таки не станеться.

Примітка: Медичні заклади, які не увійдуть до спроможної мережі лікарень, продовжать свою роботу та зможуть і надалі укладати контракти з НСЗУ за програмою медгарантій, проводити модернізацію і закуповувати дороговартісне обладнання, однак лише коштом місцевих бюджетів (medplatforma.com.ua).

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь