Дітям без щеплень не дозволять очно відвідувати садки, школи та гуртки

Дітям, які не отримали щеплення згідно з календарем, не дозволять очно відвідувати заклади освіти в Чернігівській області.

Це стосується шкіл, садочків та гуртків.

Про це повідомляє Суспільне Чернігів.

Сімейні лікарі не видаватимуть невакцинованим дітям довідки, а без них у закладах освіти не допускатимуть до очних занять.

Зі слів головного державного санітарного лікаря Чернігівської області Олександра Чепурного, постанова — це вимушений крок через те, що наздоганяльну кампанію вакцинації від кору провалили.

З середини липня щеплення отримали 20 % дітей від запланованої кількості.

«На наздоганяльну кампанію було проведено мікропланування, тобто було визначено ту кількість дітей, яка підлягає цій кампанії, це кількість — 11 850 дітей. У щепленнях це 13 033, на сьогодні ми виконали цей план на близько 20 %, що є найнижчим рівнем в Україні».

Зі слів Олександра Чепурного, сімейні лікарі протягом наступного тижня мають провести моніторинг пацієнтів, які не пройшли вакцинацію. Запропонувати їм зробити щеплення, у випадку відмови діти не зможуть відвідувати школу, садок та гуртки.

За останні вісім місяців в Україні 30 людей захворіло на кір. Спалах хвороби прогнозують на кінець 2023 року або початок 2024 року, сказав Олександр Чепурний.

Кір — це вірусне захворювання, яке швидко поширюється. Дев’ять з десяти людей, з якими контактувала інфікована людина, теж захворіють, якщо вони не були щеплені. Останній спалах кору в Україні зафіксований у 2017, 2019 роках. На сьогодні лікарні Чернігівської області забезпечені сертифікованою вакциною від кору — повідомив Чепурний.

«Однією з основних причин низького рівня виконання наздоганяльної компанії вакцинації проти кору є велика кількість відмовників від щеплень, яких нараховується у нас близько трьох тисяч».

Високий Вал

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь