Жителя Ніжинщини ошукали на понад 70 тисяч гривень

До поліції Чернігівщини надійшла низка заяв від людей, що постраждали від шахрайських дій фальшивих «представників банків».

В усіх випадках потерпілі самостійно передали незнайомцям секретні реквізити своїх банківських карток.

Про це повідомляє прес-служба поліції області.

Зокрема, 45-річний мешканець Ніжинського району розповів поліцейським, що до нього зателефонував незнайомець з голосом, схожим на голос робота з банківського застосунку.

«Робот» повідомив про блокування рахунків потерпілого та в подальшому надавав інструкції, які чоловік слухняно виконував. У підсумку незнайомцю дісталися спочатку всі реквізити картки потерпілого, а потім і коди з отриманих ним СМС-повідомлень.

Як наслідок, з рахунків заявника зникли усі гроші, загальною сумою понад 70 тисяч гривень.

Дещо відрізнялася шахрайська легенда при обмані 63-річної мешканки Чернігівського району. Потерпіла пояснила поліції, що до неї зателефонував нібито працівник банку та розповів про спробу зняти гроші з її рахунку. Щоб запобігти цьому, незнайомець порадив заблокувати картку, діючи за його інструкціями.

Під час тривалої розмови жінка надала зловмиснику паролі для входу до банківського застосунку та для користування її кредитною карткою, а також декілька разів підтверджувала якісь незрозумілі для неї операції. У підсумку, жінка втратила понад 51 тисячу гривень.

Ще одна потерпіла від «банківського» шахрайства, 45-річна чернігівка, відзначила неабияку винахідливість зловмисника. Жінка розповіла поліцейським, що фальшивий «працівник банку» у телефонній розмові з нею заявив, нібито щойно з її рахунків здійснено ряд несанкціонованих транзакцій на рахунки російських банків. Спровокувавши таким чином додаткове обурення потерпілої, псевдо-банкір швидко домігся свого.

Жінка слухняно виконала його інструкції та наостанок повідомила код з отриманого СМС-повідомлення. Після цього заявниця виявила, що її акаунт у банківському застосунку заблоковано.

А коли звернулася за роз’ясненнями до відділення банку — дізналася, що всі її гроші, майже 10 тисяч гривень, з рахунку знято в іншому місті.

За всіма фактами поліцейські відкрили кримінальні провадження за статтею 190 Кримінального кодексу України (шахрайство). Наразі тривають слідчо-розшукові дії.

Високий Вал

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь