У Ніжині відгуляли 376-ий Покровський ярмарок. ФОТО

Із 4 по 7 жовтня Ніжин святкує Покровський ярмарок. У цьому році він присвячений 376-річчю від дня заснування ярмарки в Ніжині. Гарномуц настрою ярмаркуючих сприяло все: і сонячна тепла погода, і великий вибір товару, і різноманітні розваги. Традицію ярмарку на свято Покрови Пресвятої Богородиці в Ніжині було відроджено 1996 року. Але цього року святкування було перенесено на першу суботу жовтня, у звязку з побажанням Архієпископа Євстратія (Зоря) розмежувати ярмаркові веселощі і відзначення церковного свята Покрови, адже того дня проводяться Богослужіння, звершуються молебні за Героїв, які загинули в боях, а тому є некоректним поєднання веселощів, гучної музики, танців та церковного свята. Міська рада прийняла це зауваження до уваги і цього року дата була перенесена на 6 жовтня.
Під час святкування на ніжинців та гостей міста чекала виставка та продаж виробів декоративно-прикладного та ужиткового мистецтва, краму й смаколиків, виступи художніх колективів, проведення майстер-класів, атракціони, спортивні заходи й робота “Музейного містечка”.
А у вечері під час святкового концерту своїм співом глядачів радувала відома українська співачка, народна артистка України Алла Кудлай.

Марина Волинець

фото автора

Чи сподобався вам Ніжинський Покровський ярмарок?

Результати голосування

Завантажується ... Завантажується ...

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь