Затримали розбійну групу, яка влітку напала на родину священика у Менському районі

Наприкінці липня зловмисники вдерлися до будинку священика, застосували насилля до нього та дружини й заволоділи значною сумою грошей, ювелірними прикрасами та автомобілем.

Про це повідомляє Поліція Чернігівської області.

Злочин стався вночі 24 липня, а зранку до Менського відділу поліції звернувся чоловік, який повідомив, що до його будинку через вікно увірвалися двоє невідомих та погрожуючи фізичною розправою, вимагали 10 тисяч доларів.

Нападники планували отримати від жертв саме цю суму, бо працювали за «наводкою». Лиходії закрили малолітнього онука подружжя в сусідній кімнаті, а чоловіка і жінку зв’язали, били по голові та катували сльозогінним газом.

Розбійники відібрали 11 тисяч гривень, 200 доларів США, сережки господині, мобільні телефони та заволоділи автомобілем господаря «ВАЗ-2106», який покинули в Чернігові.

На місце події одразу виїхали слідчо-оперативні групи Менського відділу поліції та Головного управління Нацполіції на чолі з керівництвом та прокуратурою.

Поліція відкрила два кримінальні провадження — за частиною 3 статті 187 Кримінального кодексу України (розбій, поєднаний з проникненням у житло) – карається позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років із конфіскацією майна та частиною 2 статті 289 Кримінального кодексу України (незаконне заволодіння транспортним засобом, вчинене за попередньою змовою групою осіб) – карається позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

Пошуки нападників тривали кілька місяців. Проводилися безліч експертиз, опитувалися місцеві жителі, перевірялися наркозалежні та раніше судимі за аналогічні злочини.

В результаті проведеного комплексу оперативно-розшукових заходів, отримавши та зіставивши всі отримані свідчення, факти та докази, оперативники сектору кримінальної поліції Менського відділення спільно із колегами з управління карного розшуку ГУНП в Чернігівській області затримали підозрюваних у скоєнні розбійного нападу – двох раніше судимих мешканців Черкащини, їм вручено підозру у вчиненні злочину.

В слідчому ізоляторі знаходиться й раніше судимий організатор злочину, уродженець Менського району Чернігівщини. Проводяться подальші слідчі дії.

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь