Виламали грати і викрали все цінне: зухвала крадіжка на Ніжинщині

 

 

 

 

17 жовтня о 7год 19 хв до місцевого відділу поліції надійшла заява від власника будинку, який проживає у селі Титівки. Власник повідомив про те, що його будинок обікрали. Про це повідомили у Ніжинському відділку поліції.

Як стало відомо журналістам сайту NizhynNews із власних джерел, власник разом із дружиною рано вранці цього дня поїхали до Ніжина, через одну годину власник повернувся додому в село Титівки, що за 20 км від Ніжині, та зайшовши до будинку зрозумів, що відбулася крадіжка.

Крадії потрапили до будинку через одне із металопластикових вікон, яке, до речі, було захищене гратами. Грати та вікно були виламані так, що навколо вікна навіть виламали цеглу, якою обкладений будинок.

Потрапивши до будинку крадії не гребували ні чим: перевертали все, що потрапляло під руку. Меблі, разом із тим, що в них знаходилося були розкидані по кімнатах, кухонне приладдя перевернуте догори дригом. Крадії шукали гроші. І знайшли! Як повідомив власник будинку: зникло 37 тисяч гривень. Коштовностей у будинку не було, тож поласувати крадіям такими знахідками не вдалося. Працівники поліції, які працювали на той момент на місці події, встановили, що грабіжники потрапили до двору зі сторони городу, перелізши через паркан та виламавши грати та вікно потрапили до будинку.

Значущим є той факт, що такого плану крадіжка на даному домогосподарстві сталася три роки тому. Наче Дежавю!!!, – каже власник. Минулого разу, повернувшись із міста до дому, виявив, що через теж саме вікно, що і цього разу, зловмисники потрапили до будинку, та перевернувши та розтрощивши меблі викрали техніку, гроші та мисливську рушницю. Цього ж разу крадії взяли лише гроші.

 “Вже минуло більше ніж три роки із моменту минулої крадіжки, – каже донька власника домогосподарства, – Батьки і ми, не відійшли ще від того шоку, і тут знову. Після минулої події майже місяць приходили до тями. Тоді було перевернуте все і в самому будинку, і в літній кухні, і в батьковому гаражі. І тоді батьків також не було зранку вдома лише годину. Мама майже рік боялася спати вночі. Все вимивали та прибирали тижнів зо два. Того разу зловмисники навіть поснідати на кухні встигли продуктами із холодильника. Невже так вільно та впевнено себе почувають такі люди! Звідки ж така впевненість береться? Як тепер жити батькам у хаті, спати спокійно?! Тато каже, що руки опускаються, не вірить в те, що когось знайдуть. Каже, скоріше впевнений в тому, що знову прийдуть, це лише питання часу”.

Після минулої зухвалої крадіжки власник і встановив на вікнах добротні металеві грати, змінив вхідні двері на більш надійні, та виявилося, що для крадіїв це не є перешкодою. «Стоять грати, дак ми по цеглинці навколо вікна розберемо, грати виймемо  – нумо творити «добро»! Минулого ж разу крадії залишилися непокарані, чому б далі не продовжити в тому ж дусі»!!! Мабуть за таким принципом діють особи, які вчиняють такі дії. Крадії і грабіжники теж Homo sapiens, і чітро розуміють всім відомий вислів «БЕЗНАКАРАНІСТЬ ПОРОДЖУЄ ВСЕДОЗВОЛЕНІСТЬ».

Після минулої крадіжки власник розповідає, що звертався протягом року до відділку поліції, цікавився як просувається спава, про те, жодної інформації так і не отримав.

Інформацію про те, що особи, які вчинили злочин на даному домогосподарстві минулого разу на даний час НЕ ВСТАНОВЛЕНІ, підтвердили і в місцевому відділі поліції.

Вікторія Коломійченко для сайту NizhynNews

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь