Медики створили революційну вакцину проти куріння

Мікробіологи та хіміки синтезували сироватку для боротьби з тютюновою залежністю. Вчені стверджують, що вакцина здатна контролювати синтез деяких білків і позбавити людину від куріння.

Про це пишуть фахівці з Інституту Скріппса, передає Science Аdvances.

Вакцину протестували на мишах. Результати приголомшливі – препарат здатний вивести весь нікотин з організму, ще й без побічних ефектів. Таким чином, сироватка довела свою ефективність для повного лікування від нікотинової залежності.

Це стало можливо завдяки механізму роботи ферменту NicA2, який полягає в тому, що він розкладає і виводить нікотин з організму до того, як настане абстинентний синдром.

Що таке абстинентний синдром або синдром відміни? Це патологічний стан, клінічний синдром, який розвивається при раптовому припиненні вживання психотропних чи наркотичних речовин, або лікарських препаратів, які, як правило, були вживані у великих дозах.

Більше новин, що стосуються лікування різноманітних захворювань, медицини в Україні, здорового способу життя та харчування, вагітності та пологів, відкриттів у сфері медицини та багато іншого – читайте у розділі ​Здоров’я.

Джерело Телеканал новини «24»

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь