Генасамблея ООН постановила називати Крим та Севастополь “тимчасово окупованими Росією”

 

 

 

 

Генеральна асамблея ООН на своєму засіданні у суботу, 22 грудня 2018 року, підтримала резолюцію, в якій засуджуються порушення прав людини в окупованому Криму

“За” проголосували 65 держав, “проти” – 27, 70 делегатів утрималися, передає УНІАН.

Серед тих, хто підтримав резолюцію – США, країни Євросоюзу, Туреччина і Японія.

Проти документу проголосували Росія та її стратегічні партнери –  Білорусь, Китай, Індія, Сербія, Сирія, Нікарагуа і Венесуела.

“Генасамблея закликає всі міжнародні організації і спеціалізовані агенції Організації Об’єднаних Націй послуговуватися формулюванням “Автономна Республіка Крим та місто Севастополь, Україна, тимчасово окуповані Російською Федерацією” коли йдеться про Крим у їхніх офіційних документах, комунікаціях і публікаціях, включно з тими, в яких йдеться про статистичні дані РФ”, – йдеться в резолюції.

Окрім того, у документі згадали про українських політв’язнів Олега Сенцова та Володимира Балуха.

“Глибоке занепокоєння викликає те, що з 2014-го року влада Росії використовує тортури для отримання підробних свідчень у політично мотивованих переслідуваннях, включно зі справою українського режисера Олега Сенцова. Висловлюємо глибоке занепокоєння подальшими затриманнями і арештами Росією українських громадян, включно з Володимиром Балухом та Еміром-Усеїном Куку”, – зазначається в резолюції.

  • Перед цим Генеральна асамблея ООН ухвалила надважливу резолюцію щодо російської агресії у Керченській протоці та окупації Криму. “За” резолюцію проголосувало 66 держав. Документ зокрема, зобов’язує РФ забрати свої війська з України.
  • 19 держав-членів ООН голосували проти цього документу.
  • На думку відомого українського дипломата, екс-очільника МЗС Володимира Огризка, висловлену ним в програмі “Вердикт” з Сергієм Руденком на телеканалі Еспресо.TV, Україна тепер має відкликати своїх послів із цих 19 країн.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь