Українським споживачам за світло прийдуть нові платіжки

 

 

 

 

Відповідно до прийнятого закону України, на якому наполягали європейські колеги, тепер український споживач за електрику буде платити відразу двом компаніям, повідомляє Replyua.net. А це означає, що тепер споживач зможе окремо оцінити якість доставки електроенергії та окремо оцінити сам товар, який купує.

На ринок електроенергії тепер заходять нові учасники, а споживач тепер буде працювати з оператором системи розподілу і компанією-постачальником електрики. Оператор системи розподілу з цього року тепер відповідає за поставку електроенергії, експлуатацію електромереж. А розподіляти і нараховувати платежі за споживання електроенергії тепер буде постачальник електроенергії.

У столиці постачальником універсальних послуг виступила компанія «Київські енергетичні послуги», а розподіляти електроенергію буде «ДТЕК Київські електромережі». Побутовим споживачам не варто турбуватися про переукладання договорів – йти нікуди не треба. Просто необхідно сплатити виставлений рахунок в платіжному повідомленні. А в платіжці замість однієї графи буде дві, в яких буде вказана вартість послуг розподілу і вартість самої електроенергії. При цьому загальна сума не зміниться, залишиться на колишньому рівні – подорожчання поки не буде. Нові платіжні документи слід очікувати вже в лютому 2019.

Детальніше на 24news

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь