Столітній щоденник з фондової колекції Ніжинського музею

 

 

 

 

Сьогодні ми живемо у швидкоплинному світі, де швидкість змін дуже висока, і вгнатися за цим темпом досить складно. Іноді виникає відчуття втрати контролю над власним життям. Тому актуальним і важливим стає планування пріоритетних аспектів і подій власної діяльності, дотримання планів і, зрештою, як результат – отримання бажаних результатів. Для сучасної людини незамінним стає діловий щоденник, він може бути як програмою на смартфоні, так і звичайним зошитом чи солідним представницьким блокнотом, у якому занотовані основні кейси діяльності. І коли задумане перетворюється на реальний результат, виникає ціла гама позитивних емоцій: задоволення, радість, захоплення, відчуття власної спроможності: “У мене вийшло, я молодець!”.
Але – не перевантажуйте план і себе. Одне-два, максимум до п’яти завдань – цілком достатньо для початку нового життя, року, тижня. А ще – у вашому щільному розкладі обов’язково має залишитися місце для “байдикування”, ліні й спонтанності, адже чітко за схемою працюють лише механізми, живим людям потрібен простір для витончених маневрів, див і навіженства. Без цього життя стає надто прісним і нудним.
То ж плануйте вдумливо і розважливо, керуючись розумом і почуттями…
У фондовій колекції нашого музею представлений щоденник, якому майже сто років. Серед записів на його сторінках присутні моменти побутового життя: «були у модистки», «написали листа татові» і т.д.

Ніжинський краєзнавчий музей ім. Івана Спаського

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь