Ніжинські депутати не проголосували за скасування нині діючого тарифу на проїзд

 

 

 

 

Початок 50 позачергової сесії Ніжинської міської ради обіцяв бути цікавим. До великої зали міської ради зібрались представники громадськості, аби підняти питання вартості проїзду в громадському транспорті. Ще на початку засідання представники фракції ВО «Батьківщина» запропонували внести до порядку денного Проект рішення про скасування рішення виконавчого комітету «Про встановлення тарифів на послуги міського пасажирського автомобільного транспорту», авторами якого вони являються.

Секретар міської ради Валерій Салогуб наголосив, що даний проект рішення захищає в першу чергу інтереси громади, адже тарифи на перевезення треба зробити зрозумілими для людей.

«Ще 27 грудня на засіданні виконкому був зачитаний лист від громадської організації, яка готова за свої кошти провести обстеження пасажиропотоку в найкоротші терміни при застосуванні відповідних методик і за участі спеціалістів, а не студентів. Необхідність такого дослідження підтверджує приклад в Полтаві, коли після аналогічного дослідження було виявлено невідповідності у розрахунках. Поки будуть проводитись дослідження тарифу, його потрібно залишити на рівні 5, 50 грн., адже, якщо виявиться, що прийнятий тариф виконкомом – 6, 50 грн. не є економічно-обґрунтованим, у людей будуть питання: «Чому весь це час ми їздили за завищеним тарифом?» Мені, як члену виконкому потрібні об’єктивні аргументи щодо підняття тарифу, яких 27 грудня я не почув», – висловив свою думку Валерій Салогуб.

Міський голова, звісно, не погодився з такою пропозицію. Щодо безкоштовного проведення обстеження пасажиропотоку Анатолій Лінник зазначив, що краще ці кошти вкласти в валідатори і передати їх органам місцевого самоврядування, аби за допомогою них почати застосовувати електронні квитки, що чітко показуватимуть пасажиропотік в Ніжині.

Більшість депутатів погодились, що питання слушне, але, чомусь вважали, що в економічному плані позиція перевізників важливіша за позицію людей. У ході голосування лише 8 з 27 присутніх депутатів підтримали скасування нині діючого тарифу. «За» проголосували лише представники від ВО «Батьківщина», ВО «Свобода» та один представник від «Укропу».

Марина Волинець

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь