У Ніжинській бібліотеці розгорнуто викладку до Міжнародного дня вшанування жертв Голокосту

 

 

 

 

Один із найважливіших напрямів гітлерівського терору в роки війни визначався расистською теорією нацистів. Винищення «неповноцінних»  народів та етнічних груп стало основною лінією політики Берліна на Сході Європи. Україна поряд з іншими європейськими державами стала жахливим полігоном нацистського конвеєру смерті.

27 січня світ вшановує жертв Голокосту – понад 6 мільйонів людей стали жертвами цієї страшної трагедії. Вперше Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту відзначили в усьому світі в 2006 році. На державному рівні Україна вперше відзначила Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту у 2012 році.

У читальному залі Ніжинської центральної міської бібліотеки імені М.В. Гоголя розгорнуто  викладку літератури «Голокост від куль: масовий розстріл євреїв в Україні у 1941-1944 р р.».

Викладка літератури  містить сучасні наукові розвідки про Голокост, періодичні видання з фонду бібліотеки, художні видання та спогади, що висвітлюють трагічні сторінки історії, які змушують стискатися людські серця.

 

Книга «Бабин Яр: трагедія, історія, память» автора-укладача Левітаса Іллі Михайловича знайомить  читача  з відомостями   про сторони трагедії, які досі або мало, або зовсім не висвітлювалися.  А також тут знаходиться  інформація  про єврейських дітей, розстріляних в Бабиному Яру. Окремі матеріали пов’язані з визначенням конкретного місця: де ж знаходився Бабин Яр. Мовою фотографій показано вшанування пам’яті загиблих в Бабиному Яру.

Більш детально з цією книгою та іншими матеріалами, пов’язаними з темою Голок осту,  ви можете ознайомитись  в читальному залі центральної бібліотеки.

Оксана Сухоцька,

бібліотекар читального залу

Ніжинської центральної міської бібліотеки

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь