Митника з Чернігівщини будуть судити за хабар

 

 

 

 

Слідчими теруправління Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Києві, завершено досудове розслідування за фактом отримання неправомірної вигоди головним державним інспектором відділу митного оформлення митного поста «Нові Яриловичі» Чернігівської митниці ДФС.

За даними слідства, посадовець вимагав і отримав 16800 грн від одного з водіїв, що перетинав кордон на автомобілі марки «Ауді» з іноземними номерами. За вказану винагороду, митник мав би сприяти у безперешкодному митному оформленню транспортного засобу, а саме змінити митний режим автомобіля «транзит» на режим «тимчасового ввезення до одного року».

Відповідно до митного законодавства, при транзитному перетині кордону автомобіль може перебувати на території Україні до 10 днів. Якщо ж автомобіль знаходиться в режимі «тимчасового ввезення», то законно знаходитися на території України він має право від двох місяців до року.

Обвинувальний акт щодо вказаної посадової особи за частиною 1 статті 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання службовою особою неправомірної вигоди) направлено до суду. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу в розмірі від 17 000 до 25 500 гривень до позбавлення волі на строк від двох до чотирьох років з позбавленням права обіймати певні посади.

Процесуальне керівництво здійснює військова прокуратура Чернігівського гарнізону.

Джерело: dbr.gov.ua

фото з мережі

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь