Шевченкове слово лунало сьогодні в Ніжині, проникаючи глибоко в душу

 

 

 

 

Щороку, 9 березня ніжинці збираються біля пам’ятника Кобзарю, що в парку Шевченка, аби вшанувати геніального поета, мислителя, художника і серцем відчути палке, гаряче, повне любові і туги, печалі і віри Шевченкове Слово. Воно і сьогодні кличе, бунтує, і будить до боротьби.

Цього року вся Україна вшановує 205-річчя від дня народження цієї визначної людини. Ніжинці з квітами прийшли до пам’ятника Шевченка, аби послухати його твори, що збуджують серця та вшанувати відомого українського поета. Захід розпочав хор ветеранів міського Будинку культури піснею на слова Тараса Шевченка «Реве та стогне Дніпр широкий». Далі ж, декламували вірші Шевченка актори студентського театру коледжу культури і мистецтв ім. М. Заньковецької і юні актори театру-студії «Мистерія». Поезія настільки глибоко проникала в серце та душу, що дехто не стримував емоцій. Про невичерпний і нескінченний талант українського Генія висловились відомі діячі: український поет, лауреат національної премії України ім. Т. Шевченка Леонід Горлач та поет, прозаїк, літературознавець, доцент Ніжинського державного університету ім. М. Гоголя Олександр Забарний.

Після ж всі поклали квіти до пам’ятника Тараса Шевченка, вклоняючись Генію слова та думки.

«Як весна оновлює природу, так само поезія Тараса Шевченка оновлює душі, закликає бути чесними і милосердними, щиро любити свій народ, свою Україну. Твори Кобзаря допомагають зрозуміти, що значить «пробудитися». Вільний дух! Його душа ніколи не вмираю», – завершив словами захід ведучий.

Підготувала Марина Волинець

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь