Традиційно у Ніжині пройшло Свято футболу. ФОТО

 

 

 

 

Вже традиційно, в останній тиждень жовтня в стінах Ніжинського будинку культури відзначають свято футболу. Ось і 30 жовтня: і нові зірочку футболу, і вже ветерани цього спорту зібрались разом, аби взяти участь у цьому важливому для них заході. Відбувся він завдяки спільним зусиллям Ніжинської федерації футболу, міської ради і відділу фізичної культури та спорту. Ключовим же було оголошення підсумків футбольного сезону – 2019. На початку урочистостей перед спортивною громадськістю та гостями свята прозвітував про виконану роботу президент та засновник Федерації футболу Ніжина, депутат міської ради Володимир Мамедов.

Повідомляє сайт НЕЖАТИН

Він зазначив, що за 9 років роботи рівень організації та популяризації футболу в місті піднявся на більш високий рівень.

Перш ніж підвести підсумки роботи, Володимир Хейбарович подякував всім, хто причетний до ніжинського футболу – це тренери, меценати, ветерани футболу і самі футболісти, які підняли планку організації усіх змагань на високий рівень. І в цьому плані координатором виступала федерація футболу та міський відділ спорту.

Досить цікавим був цьогорічний звіт, який розкрив всі сильні сторони футболу в Ніжині. Озвучив його президент Федерації футболу Володимир Мамедов:

“За минулий рік під егідою Федерації футболу міста Ніжина та за підтримки міського голови було проведено близько 60 різноманітних змагань серед дитячих, дорослих та ветеранських команд, а саме:
У квітні відбувся кубок міста «Відкриття сезону» 2019 року. В цих змаганнях перемогла команда «Дружба», тренер — Романенко Анатолій.
З травня по жовтень був проведений чемпіонат міста з футболу серед дорослих.
В цих змаганнях взяли участь найсильніші команди міста.
Чемпіоном міста Ніжина з футболу вперше стала футбольна команда Ніжинського державного університету (тренер — Кириєнко Михайло, керівник навчального закладу — Самойленко Олександр Григорович.)
II місце посіла команда МФК Ніжин — ДЮФСШ (тренер — Васьков Олександр, керівник закладу — Таран Юрій.)
III місце зайняла команда «Агро» (тренер — Булавенко Юрій.)
Цікаво проходили змагання і взимку.
Був проведений «Відкритий чемпіонат м. Ніжина та Ніжинського району з футзалу», в якому взяло участь 27 команд. А закритий чемпіонат міста з футзалу зібрав 12 команд, де переможцем стала команда «Дев’ятка», що і представила наше місто в обласних змаганнях.
Вагоме місце в роботі федерації займає підтримка дитячого футболу.
В цьому році юнаки 2007 р.н., які представляли ЗОШ №9 в нелегкій боротьбі стали переможцями обласних змагань та представляли Чернігівщину у Всеукраїнських загальних змаганнях на призи клубу «Шкіряний м’яч» в м. Олександрія.
Велику увагу Федерація футболу міста приділяє шкільному футболу: у змаганнях серед
старшокласників у кубку міста перемогла команда ЗОІІІ№10 (тренер Шевченко), до речі вони зробили «Золотий дубль» перемігши також в міських змаганнях на призи клубу «Шкіряний м’яч».
Також продовжена угода між ДЮСФШ та футбольною школою «Динамо Київ» ім. В.В.Лобановського, що надає можливість талановитим дітям міста протоптувати шлях у престижний футбол.
Хоча ДЮСФШ ще досить молода школа, але приємно відзначити вихованців, які грають уже на професійному рівні. Це:
Сухоцький Артем – «Слован», Братислава;
Семеніхін Іван – ФК «Шахтар», Донецьк;
Алєксєєнко Владислав – «Арсенал», Київ;
Попов Кіріл та Білошевський Богдан – «Динамо» Київ;
Білошевський Богдан також є членом збірної України.
Не можна не сказати добрих слів арбітру, який практично відпрацював усі турніри які проходили у місті – це Котельницький Петро.
Сьогодні в цій залі ми будемо вітати усіх тих, хто причетний до футболу і вніс вагомий внесок у розвиток ніжинського футболу.
Не можу не відмітити наших ветеранів футболу, які гідно представляли м. Ніжин на обласних та різних рівнях футбольних турнірах нашої великої України та за кордоном:
1. Бортнік Володимир;
2. Коваль Михайло;
3. Мовчан Юрій;
4. Гончаренко Альберт;
5. Кресан Юрій;
6. Давидов Г еоргій;
7. Кузюра Віктор;
8. Жоголко Валерій (капітан).

Футбольна команда «Ветеран-Ніжин» у 2019 році взяла участь у наступних змаганнях:
1. Чемпіонат Чернігівської області з футзалу серед ветеранів 45+ і стала чемпіоном області;
2. Міжнародний турнір серед ветеранів пам’яті Вадима Третякова;
3. Кубку міста Ніжина серед воїнів АТО та силових структур, де стала переможцем турніру;
Завдяки кропіткій роботі депутата Верховної Ради Кодоли Олександра Михайловича на стадіоні «Спартак» та території ДЮСФШ було збудовано 2 футбольних майданчики зі штучним покриттям які з перших днів їх відкриття здобули популярність серед громадян міста Ніжина та футболістів.
Завдяки коштам, які були виділені депутатами міської ради було встановлено табло і освітлення в ФОК ЗОШ№9 а також душові та туалетні кімнати.
У завершення хочу сказати, що ми не зупинимося на досягнутому і більш плідно будемо працювати на розвиток ніжинського та українського футболу. І хочу побажати усім міцного здоров’я та успіхів у житті та спорті”.

Підготувала Марина Волинець

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь