Ніжинців штрафують за спалювання сухої трави

 

 

 

 

Із приходом весни все частіше виникають пожежі в екосистемах. Це пов’язано з масовим спалюванням сухої рослинності на відкритих територіях.

Так, у Ніжині за тиждень (з 28 березня по 03 квітня 2020 року) було складено 5 протоколів за спалювання трави.

Пише сайт “Нежатин

За інформацією Ніжинського відділу поліції, за спалювання рослинних залишків, що є порушенням правил благоустрою населених пунктів (ст. 152 КУпАП), складено 5 протоколів. Всі вони направлені на розгляд адмінкомісії.

Нагадаємо,

Чому шкідливо спалювати суху траву

При спалюванні сухих рослинних решток, разом із димом у повітря, а потім й у легені людини, потрапляють важкі метали, діоксини, бензопірени, окисиди азоту та найрізноманітніші канцерогенні сполуки. З листям часто горить безліч сміття, що істотно підсилює забруднення атмосфери. Пише 100realty.ua

Вогнем знищується не лише суха рослинність та її залишки, а й насіння, паростки дерев та корені майбутньої рослинності, так, що земля на кілька років зменшує підріст свіжої зелені. Спалювання трави аж ніяк не сприяє підвищенню родючості ґрунтів. Адже висока температура при горінні знищує всю мікрофлору, що утворюється у верхньому шарі ґрунту.

Довідково: 50 тисяч штрафу за спалювання трави: на сайті президента з’явилась петиція – https://www.poglyad.tv/50-tysyach-shtrafu-za-spalyuvannya-travy-na-sajti-prezydenta-z-yavylas-petytsiya/

Фото з мережі

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь