Особливості та строки ЗНО-2020: пояснення МОН

 

 

 

 

В засобах індивідуального захисту та з дотриманням соціальної дистанції.

В МОН пояснили, як та коли цьогоріч проводитимуть зовнішнє незалежне оцінювання.

Наразі в міністерстві розглядають дві дати його проведення. Вони залежатимуть від завершення карантину. Якщо він триватиме до початку червня, то основна сесія тестування пройде між 25 червня та 17 липня. Якщо ж обмежувальні заходи триватимуть до початку серпня, то ЗНО відбудеться 17 серпня по 4 вересня. Відповідно зміниться і вступна кампанія у ВНЗ.

В МОН наголошують, ЗНО відбудеться обов’язково. Адже в умовах епідемії воно значно безпечніше, ніж вступна кампанія в університетах.

Єгор Стадний, заступник міністра освіти і науки: «Якби хтось наважився скасувати ЗНО, сотні тисяч абітурієнтів та їхніх батьків по кілька разів їздили би в інші міста для складання вступних іспитів. Вони би у великій кількості збиралися би в аудиторія. А ЗНО – це 15 учасників плюс 2 інструктори в одній аудиторії, і щонайменше 1,5 відстань між ними. Тим паче ЗНО складають переважно за місцем проживання».

Обов’язковими під час ЗНО буде дотримання соціальної дистанції, дезінфекція приміщень та використання засобів індивідуального захисту як інструкторами, так і учасниками та учасницями.

Формат і процедура проведення тестування не зазнають змін. Учасники та учасниці можуть скласти максимум 4 тести. При цьому кількість завдань, що базується на матеріалі, які одинадцятикласники вивчають в квітні-травні, як і в попередні роки, буде мінімальна. Учасники та учасниці, які під час основної сесії вимушені будуть самоізолюватись, зможуть скласти ЗНО під час додаткової сесії.
Для абітурієнтів, які вимушені будуть пропустити і додаткову сесію тестування, Міністерством передбачено окремі форми проведення вступних іспитів.

В Міністерстві закликають абітурієнтів ретельно готуватися до оцінювання та наперед визначитися з майбутнім навчальним закладом.

Єгор Стадний, заступник міністра освіти і науки: «Пам’ятайте, карантин – це не канікули. Для випускників це шанс краще підготуватися та зробити свідомий вибір своєї майбутньої професії».

З інформацією, що стосується освітньо-навчального процесу, можна ознайомитись на сайті Міністерства.

Сюжет телеканалу «Дитинець»

Фото з мережі

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь