Ніжинщина: про діагноз знали, але самоізолюватись не хотіли

Як розповів в телефонній розмові голова об’єднаної громади Володимир Андрієць, відразу троє жительок Леонідівки (Лосинівська ОТГ), які працюють у Київській клінічній лікарні №4, захворіли на коронавірус. 

ПЛР-тести їм провели на роботі. Результати аналізів медпрацівниці знали 26 і 28 травня. Вони підписали карантинні зобов’язання і були відпущені на самоізоляцію. Про це сайту  Ніжин. City розповіла Олена Найда.
І тільки коли 1 червня роботодавці зв’язалися із Юрієм Наріжним, начальником Ніжинського районного відділу ДУ «Чернігівський обласний лабораторний центр МОЗ України», правда «випливла».
2 червня головний лікар Лосинівського центру первинної медико-санітарної допомоги Іван Бондар зробив запит у Київську клінічну лікарню №4, на який отримав ствердну відповідь – так, троє працівників закладу мають підтверджений діагноз на коронавірус і перебувають на самоізоляції. На жаль, їхня свідомість атрофована, інакше не скажеш. Адже ні про яку ізоляцію мова не йшла.
У результаті легковажності та безвідповідальності хворих, одна з яких в цей період відвідувала стоматолога, сімейного лікаря, гінеколога, невропатолога, робила певні медичні маніпуляції, Лосинівська лікарня змушена була відправити на самоізоляцію семеро своїх працівників. Для невеликого закладу – цей майже катастрофа, адже профільних лікарів там лише по одному.
Здається, приказка про те, що з такими друзями і ворогів не треба – про нас.
За останні дні кількість хворих в області суттєво зросла: 25 травня було зафіксовано 130 випадків, а 4 червня – 238.

Фото з мережі

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь