На сцені стояли одні, до суду йтимуть інші: результати політконцерту в Ніжині

 

 

 

 

Минулого тижня Ніжин “відмітився” на всю Україну розмахом політичного концерту. За час карантину таке дійство народ бачив вперше, і піддавшись спокусі, без масок та збереження дистанції, почав розважатись.

Ані представники міської ради, котрі дали добро на концерт, ані організатори не попіклувались про створення відповідних умов для проведення заходу в умовах карантину. Навіть міський голова, який виступав на сцені, звідти не попросив людей зайняти безпечні дистанції. Вже у понеділок Анатолій Лінник, який представляє партію, у звернені до містян, розставляючи крапки над “і”, відхрестився від своєї відповідальності по проведенню заходу, перевівши увагу на організаторів, прізвища яких бути зазначеним у документації заяви на проведення. Проте, всім відомо, чия була ініціатива концерту і в чиїх це інтересах.

“Зрозуміло, що проведення заходу можливе за дотримання вимог карантину, в тому числі й збереження дистанції. Ця вимога стосується не лише концертів, а й транспорту, закладів торгівлі, закладів харчування… Наголошую, якщо організатори будь-якого заходу порушують умови законодавства, вони несуть і певну відповідальність. Якщо держорганом зафіксовані порушення умов проведення даного заходу, то і, відповідно, організатори будуть нести відповідальність”, – зазначив міський голова у відеозверненні в Фейсбук.

Журналісти сайту “Нежатин” звернулись до Ніжинського відділку поліції за коментарем, аби дізнатись, чи складений протокол на організаторів заходу? Дізнались, що дійсно, порушення були зафіксовані і складені відповідні протоколи.

“3 липня у період часу з 17:00 до 23-00 на площі ім. І Франка м. Ніжина відбувалися заходи пов’язані з презентацією політичної партії «Рідний дім».

Напередодні, 2 липня виконавчим комітетом Ніжинської міської ради на засіданні прийнято рішення надати згоду на перекриття дорожнього руху на площі ім. І Франка та прилеглих частин вулиць у вказаний період часу за умови забезпечення організаторами заходу дотримання карантинних умов та обмежень, правил дорожнього руху та охорони публічного порядку.

Ніжинським відділом поліції сплановано та забезпечено охорону публічного порядку.

Перед початком заходів особу, яка була визначена як відповідальна за проведення масових заходів у м. Ніжині 3 червня, а саме Мелашенка Б. В. попереджено про відповідальність за порушення правил щодо карантину людей (ст. 44-3 КУпАП) та кримінальну відповідальність за ст 325 КК України, а також роз’яснено обмеження пов’язані з карантином.

Враховуючи, що порушення карантину, попри попередження, все ж було допущено, о 21:00 червня відносно Мелашенка Б.В. складено протокол про адміністративне правопорушення передбачене ст. 44-3 КУпАП, який вже направлено на розгляд до суду”, – йдеться у повідомленні Ніжинської поліції.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь