Нардепи вирішили зменшити офіційний вік молоді

 

 

 

 

Законопроєкт пропонує знизити офіційний вік молоді з 35 до 29 років

Верховна Рада сьогодні, 21 липня, ухвалила за основу у першому читанні законопроєкт №3718 «Про основні засади молодіжної політики».

У документі пропонується зменшення офіційного віку молоді в Україні до 29 років.

«За» законопроект проголосували 265 парламентарів.

Автори проекту закону пояснюють, що чинне законодавство встановлює широкі вікові рамки (від 14 до 35 років), а це призводить до розпорошення обмежених ресурсів на розв’язання питань великої кількості груп молоді різного віку.

На думку парламентарів, зменшення віку молоді дозволить цілеспрямовано використовувати ресурси для молодих людей у перехідний період, протягом якого молодь найбільше потребує підтримки.

У пояснювальній записці підкреслюється, що підхід до визначення поняття «молодь» в Україні не збігається з підходом ООН, відповідно до якого молоддю вважають людей віком 15-24 роки. У Стратегії Європейського союзу вікові рамки встановлені на рівні 13-30 років.

Крім того, цей закон пропонує створити Нацраду з питань молоді при Кабінеті міністрів, передбачає розширення мережі молодіжних центрів та запровадження молодіжних працівників на місцях для ефективної молодіжної роботи.

Джерело: Главком

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь