Мешканці здивовані: “НіжинТеплоМережі” оригінально вирішили проблему з трубами

 

 

 

 

«Не був у Ніжині тиждень. Приїхав з Києва, підхожу до будинку і бачу справжній «витвір мистецтва». Скажу по правді, такого раніше не бачив ніде… Біля вхідних дверей під’їзду, з землі до верху, проходять труби, і врізаються в стіну, стирчить монтажна піна… Не зрозумів, що, до чого і куди. Вже згодом дізнався – це труби гарячого водопостачання, але чому через вулицю?» – розповідає журналістам сайту НЕЖАТИН житель вулиці Космонавтів Олексій, який мешкає в будинку № 43а.

Побувавши на місці події, дізнались, що дані труби є частиною мереж по яким проходить гаряча вода в будинок. Робочі, нібито, не змогли їх провести під землею, а тому вирішили зробити це поверх стіни будинку.

Вияснили, що при Радянському союзі, коли прокладали дану мережу, не був передбачений водовідвід. Тож, коли люди користувались гарячою водою, треба було злити десятки літрів, аби потекла нарешті гаряча вода.

«Декілька разів на рік працівники «НіжинТеплоМереж» рили землю на території біля будинку з метою відремонтувати труби, адже їх постійно прориває в різних місцях, як тільки починається опалювальний сезон. Потім вся гаряча вода виливалась в землю, де зимою росте зелена травичка. Не зрозуміло, чому вирішили провести труби саме так, адже вони будуть опалювати вулицю і під’їзд, де відсутня теплоізоляція. Не думаємо, що утеплювач зможе ізолювати вихід тепла. І чи буде гаряча вода гарячою? Дивна система», – коментує мешканець під’їзду Олексій.

 

 

За більш детальним коментарем звернулись власне до ТОВ «НіжинТеплоМережі». На наше офіційне звернення отримали вичерпну відповідь:

«Труби гарячого водопостачання вмонтовані таким чином, бо іншої технічної можливості немає. Це викликано декількома факторами. По-перше, в будинку немає підвального приміщення. По-друге, пошкоджені старі трубопроводи гарячого водопостачання залишилися безпосередньо під вхідними дверима в під’їзд, тобто для прокладання нових трубопроводів (на час виконання робіт) необхідно було б заблокувати єдиний вхід та вихід в під’їзд. Відповідно ні мешканці, ні швидка допомога та інші рятувальні служби не змогли б потрапити до квартир під’їзду.  Старі трубопроводи опалення літом 2018 року були замінені на трубопроводи заводського виробництва попередньо теплоізольовані спіненим поліуретаном в оболонці з поліетилену».

У той же час мешканці під’їзду побоюються, що взимку, в наслідок непередбачуваного відключення системи, вода може замерзнути і пошкодити труби, що після відновлення роботи може становивши загрозу для людей.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь