8 ознак того, що у вас проблеми з щитовидкою!

Хоча це часто ігнорується, щитовидна залоза – дуже важлива, вона пов’язана з багатьма функціями організму. Щитовидна залоза розташована в області шиї, і в основному вона виробляє гормони Т3, Т4, які допомагають регулювати обмін речовин. Якщо виробляється неправильна кількість гормонів, тоді порушується природний баланс тіла.

Іноді діагностувати розлад щитовидної залози може бути складною справою, тому що багато людей не помічають симптомів, але ось вісім основних симптомів дисфункції щитовидної залози, Ви повинні це знати:

8 ознак неправильного функціонування щитовидної залози

Тремтіння або занепокоєння. Якщо щитовидна залоза виробляє занадто багато гормонів (гіпертиреоз), Ви можете відчувати себе стомленим, роздратованим і схвильованим, бо метаболізм протікає дуже швидко. У Вас також може бути проблема з концентрацією уваги.

Змінена ментальна реакція. Якщо у Вас низький рівень гормонів щитовидної залози (гіпотиреоз), Ви можете відчувати себе виснаженим або стомленим.

Зміни ваги. Гіпотиреоз може викликати збільшення ваги, в той час як гіпертиреоз може привести до її втрати.

Дивні болі. Якщо Ви регулярно відчуваєте біль в м’язах, в суглобах або раптову слабкість без причини, у Вас може бути проблема з щитовидною залозою.

Набрякання. Гіпотиреоз може привести до появи здуття і запорів. Опухлість часто помітна на обличчі, яке виглядає дивно.

Незвичайне сприйняття температури. Люди з дисфункцією щитовидної залози часто помічають, що їх реакції на температуру не відповідають чужим. У людей з гіпотиреозом відчувається дивний холод, а у людей з гіпертиреозом часто відчуття того, що навколо дуже жарко.

Зміни. Випадання волосся або витончення волосся можуть бути викликані гіпотиреозом. Люди із захворюваннями щитовидної залози також здаються блідими або жовтими.

7 способів природного лікування дисфункції щитовидної залози

Зниження стресу. Природне функціонування щитовидної залози залежить від наднирників. Занадто сильний стрес може пошкодити наднирники і привести до проблем з щитовидною залозою. Постарайтеся позбутися від стресу за допомогою медитації або йоги.

Збільште споживання йоду. Якщо Ви не отримуєте достатньої кількості йоду, приймайте добавки або починайте їсти водорості. Деякі типи солей також можуть містити йод.

Не приймайте глютен. Зменшення глютену і бобових у Вашому раціоні дійсно може принести користь щитовидній залозі, і це зазвичай рекомендується людям з хворобою Хашімото, типом розладу щитовидної залози.

Підвищіть рівень селену. Селен – ще один мінерал, який допомагає щитовидній залозі нормально функціонувати. Ви можете отримати норму селену при вживанні бразильських горіхів, грибів, лосося, яловичини і насіння соняшнику.

Уникайте виробів з BPA. BPA – це хімічна речовина, яка міститься в багатьох пластикових пляшках і ємностях для харчових продуктів. Було показано, що цей хімікат засмучує гормональний фон і ендокринну систему, тому він може пошкодити щитовидну залозу. Спробуйте замість цього використовувати контейнери зі скла або нержавіючої сталі.

Зниження рівня вуглеводів. Багато видів вуглеводів наповнюються цукрами, які підвищують рівень естрогену. Високий рівень цього гормону може завдати шкоди щитовидній залозі, тому його слід уникати.

Позбавтеся від брому і фтору. Намагайтеся уникати впливу цих хімічних речовин, оскільки вони не дозволяють організму абсорбувати йод, необхідний для підтримки працездатності щитовидної залози. Бром часто міститься в рослинній олії і макаронних виробах, а фтору багато в зубних пастах.

Якщо Ви помітили деякі з перерахованих ознак і симптомів, Ви повинні поговорити зі своїм лікарем і пройти тестування щодо дисфункції щитовидної залози. Хоча гіпертиреоз і гіпотиреоз можуть бути проблематичними, Ви часто можете вилікувати їх за допомогою ліків або альтернативних методів.

Як тільки Ви усвідомлюєте, що щитовидна залоза не функціонує належним чином, Вам потрібно вилікувати її і після цього насолоджуватися життям!

За матеріалами

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь