Анна Сєрякова: потрібно створювати в Ніжині культурний центр, цікавий для інших міст України та Європи

 

 

 

 

Культурне життя в Ніжині розвиває талановита молодь разом зі своїми викладачами – наставниками.  Ніжин – студентське містечко, яке має всі можливості розвитку в творчому напрямку.

Журналісти  «Нежатин» поспілкувалися зі старшим викладачем кафедри музичної педагогіки та хореографії НДУ ім. М. Гоголя Анною Сєряковою.

В Ніжині її знають як  професійного викладача – хореографа. Не одне свято в Гоголевому виші не проходить без оригінальних постановок у виконанні студентів і випускників факультету культури та мистецтв, під керівництвом Анни Сєрякової. А також різних постановок загальноміських заходів.

Як починався Ваш творчий шлях?

Я навчалась в Ніжинському училищі культури і мистецтв ім. Марії Заньковецької. Тут і почалось моє захоплення танцями і саме в училищі я визначилась з напрямком хореографії з яким і будувала плани на майбутнє.  А в же після навчання в Ніжині вступила до Київського національного університету культури і мистецтв. Навчаючись на останньому курсі університету, мене все частіше надихала думка стати викладачем.

Мені хотілось передати свої вміння і знання таким же творчим молодим людям і разом з ними створювати цікаві хореографічні композиції.

Відтак почала викладати в Ніжинському державному університеті ім. М. Гоголя і до сих пір там працюю. Разом з командою однодумців ми організувати безліч творчих проектів, серед який «Майданс», «Містер та Місіс університет», «Квітневі викрутаси». Я бачу, як важливо для школярів та студентів проявляти свої здібності, реалізувати потенціал і тим самим збільшувати творчі здобутки міста, популяризуючи його.

За час Вашої роботи, які ще проекти втілювали в життя, звідки черпали ідеї?

Проектів та постановок було дуже багато. Я, навіть, колись хотіла підрахувати скільки ж їх було – можу сказати, що дійсно дуже багато! А надихали мене мої студенти: працювала для них і в них же брала натхнення для творчості.

Іще досить цікавий життєвий етап – це робота в Ніжинському драмтеатрі. Там було декілька постанов за моєї участі, як хореографа. Мені дуже подобалось там працювати і я вдячна тим людям, які працювали в театрі поруч зі мною: і директору театру і головному режисеру. В мене залишились дуже теплі спогади після роботи в драмтеатрі.

А ще хочу сказати про Ніжинську хореографічну школу. У мене було два дуже сильних класи з такими неординарними, творчими і неповторними учнями! Працювала із задоволенням і до сих пір підтримую спілкування зі своїми випускниками і пишаюся їх досягненнями. Мені, навіть, здавалося, що таких сильних і творчих особистостей у мене більше не буде.

Чим живете, що любите окрім хореографії: якісь захоплення, або ж цікаве проведення дозвілля?

Якщо говорити про захоплення поза межами творчості та хореографії, то можу з упевненістю сказати, що захоплююсь спортом, а саме – футболом. Мій син – професійний футболіст, тому так склалося, що футбол моє друге серйозне захоплення. А ще я займаюся фітнесом. Дуже багато часу приділяю цьому заняттю сама і допомагаю іншим. Мною розроблено декілька реабілітаційних програм для людей з вадами опорно-рухового апарату.

Відомо, що цього річ Ви вирішили йти в депутати міської ради. Розкажіть про свої плани і бачення політики в Ніжині?

На цей крок довго не наважувалась, адже сумнівалась, чи зацікавлять громаду мої ідеї. Проте, я завжди думала, що депутат має бути не лише гарним політиком, а й професіоналом своєї справи. Адже саме він доносить до громадськості та до влади ідеї і пропозиції про розвиток галузі, яку представляє.

Вважаю, талановитій молоді і творчим проектам треба дати ще більше можливостей для розвитку. Зараз ми маємо багато досягнень та нагород і вже готуємось до нових конкурсів.

Та ми можемо не лише їздити за визнанням до інших міст, але й приймати у себе конкурси різних рівнів. Це досить потужний піар і позитивний імідж для міста. Нам є куди рухатись і ми мусимо створювати в Ніжині культурний центр, який був би цікавий для інших міст України та Європи.

Саме з такими задумами йду на місцеві вибори кандидатом у депутати разом з командою ВО «Батьківщина».

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

 

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь