Щедрий «розпродаж» комунального майна в Ніжині: вчора продали баню

Міська влада у 2020 році активно розпродувала комунальне майно.
У приватні руки вже відійшла відома всім лабораторія по вулиці Успенська, 8. За 501 000 грн її викупив Віталій Кубрак, який разом з міським головою на цих виборах йде в депутати від «Рідного дому».

Для нього, мабуть, і справді немає ріднішого дому, аніж Ніжин, адже тут він будує і реконструює у своїх «найкращих традиціях».
Зокрема ним же цього року було викуплено комунальне майно міста, а саме нежитлова будівля, загальною площею 39,4 кв.м., що за адресою Московська, 20а всього за 126 100 грн.

1 жовтня на аукціон була виставлена будівля за адресою Шекерогринівська, 88 – колишній учбово-професійний комбінат, загальною площею 739,8 кв.м.

З джерел інсайдерської інформації журналістам нашого видання стало відомо, що й колишня лазня по вулиці Червонокозача пішла вчора з молотка – за вартість біля 1 300 000 грн.

 


І це не повний перелік комунальної власності в центральній частині міста, яку нинішня влада встигла продати з початку 2020 року. Це має бути приводом для гордості чи, можливо, для розчарування?
Почнемо з того, що продати – це чи не найлегша справа, але таким чином місто, майже за безцінь, позбавляється площ, які можна було б здавати в оренду за вигідними цінами і стабільно наповнювати бюджет. Так, можливо стан будівель не найкращий, але, знову ж таки й тут можна знайти вихід, залучивши кошти бюджету для капремонту і тим самим поступово покращувати стан споруд у Ніжині. Всі ми прекрасно розуміємо, що при соціальній потребі купити будівлю за бюджетні кошти буде неможливим, адже з кожним роком ціни на нерухомість зростають. Так, нехай у нинішніх чиновників нема бачень як доцільно використати площі, але ж влада змінюється, з’являються нові ідеї і бачення розвитку. Та чи буде з чим працювати наступним поколінням чи площа Ніжина стане «приватною», а бюджет ще більш спорожнілим?

А як ви ставитесь до такого щедрого розпродажу комунального майна у Ніжині?
[poll id=”82″]

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь