«За що я люблю осінь в Ніжині» – розповідають жителі та гості міста

 

 

 

 

Осінь – мальовнича пора року, листя опадає з дерев, пейзаж поступово змінюється.

Деякі люди говорять, що з осінньою прохолодою життя починається спочатку, а перший подих осені – просто щастя після спекотного і жаркого літа.
Журналісти «Нежатин» запитали у гостей та жителів нашого міста за що вони люблять осінь в Ніжині, і ось що вони нам розповіли – детальніше у матеріалі:

Ірина Козій, магістрантка НДУ ім. М. Гоголя

За атмосферу осінньої феєрії . За високу духовність та меланхолію ніжинських вулиць . За величну прохолоду білого лебедя – нашого рідного Ніжинського університету.

Ніжинець Олександр Максимець говорить, що любить осінь за тихі романтичні вечірні прогулянки сквером Гоголя та біля старого корпусу університету, коли місто огортає легкий осінній туман.

Саме тоді каву варто пити не в приміщеннях, а брати з собою і насолоджуватись її смаком на лавках скверу проводжаючи останне тепло, яке вже почала витісняти легенька осіння прохолода.

Анна Воронцова, бармен

По- перше, це улюблена пора року бо я народилася в листопаді. По- друге, мені дуже подобається прогулюватися тихими та затишними парками нашого міста, адже у нас дуже багато місць, де можна із задоволенням провести час всією родиною.

Катерина Худобець, журналіст

Люблю збирати гриби восени, дуже смачні та гарні вони осінню неподалік від Ніжина.

Олексій Щербина, житель нашого міста, лікар – патологоанатом

У нас досить тихе і затишне містечко. Тому осінь в Ніжині я люблю за тихі і спокійні вечори, за прохолоду та свіже повітря, а також за осінні барви на деревах в парах та скверах нашого міста.

Ірина Стребкова, кандидат філологічних наук

Автор фото  – Юлія Дерід

Осінь в Ніжині особлива, тепла, рідна… Вона яскраво-молода своїм студенством, галаслива непосидючими дітлахами й запашна соковитими хрумкими яблуками й гіркуватими грецькими горіхами.

Ніжинська осінь – це юрми веселих студентів коло університету й пам’ятників Гоголю, це шурхіт різнокольорового листя у Графському парку, це жовтогаряча пішохідна вулиця Гоголівська з її золотоверхими церквами, це нескінченні аромати груш, слив, винограду, які вловлюєш біля гамірного базару.

Споглядати осінь в Ніжині – це специфічний ритуал: обов’язково треба присісти, не поспішати, пити ароматну, неодмінно теплу каву, зігріваючи руки та спостерігати за вітром, за пожовклим листям, за людьми. І вже незрозуміло чи то вони кудись поспішають, чи просто вітер несе їх разом із листям: то закружляє в хороводі, то обере зовсім протилежний напрямок…

Осінь в Ніжині- атмосферна! … Після неї такий солодко- терпкий післясмак юності й відчуття абсолютного щастя!

Ніна Рожен, операційний директор мережі клінік Триdent

Осінь в Ніжині люблю за те, що в жовтому листі, вночі, світяться куполи церков, за те, що саме чомусь восени зустрічаю нових людей, люблю осінь в Ніжині й за те, що вона наповнена історичною таємністю.

Люся Савич, актриса Ніжинського драмтеатру

Я, мій чоловік, кум, кума та багато друзів народилися восени, а саме – в жовтні. За це я і люблю осінь в Ніжині!

Юлія Тарасова, мама двох синів

Я люблю осінь за комфортне відчуття себе у цей період. Це певний спокій та рівновага. Я насолоджуюсь видом із вікна, де безліч яскравих теплих кольорів на фоні синього неба. Осінню прохолоду, сміливі барви та особливу свіжість повітря люблю набагато більше, ніж літню спеку та зимові холоди.

 

Цікавилась Тіна Кошелевська

Фото з архіву

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь