На Ніжинщині не обійшлось без порушень виборчого законодавства

Про те як пройшов день голосування на  місцевих виборах, розповіла на щотижневій нараді при міському голові Інна Музиченко, начальник сектору моніторингу Ніжинського відділу поліції.

Поліцейськими забезпечено охорону публічного порядку на всіх без виключення 71 дільничній виборчій комісії та 6 ТВК. Завдяки злагодженим діям – порушень не допущено. Голосування розпочалося вчасно, і так само вчасно закінчилось. Протягом дня отримували кілька повідомлень про підозріле, як на заявника, опитування, що проводять невідомі особи біля виборчої дільниці міста, проте з’ясувалося, що це були так звані «П’ять запитань від Президента України».

Не обійшлось і без порушень виборчого законодавства, щоправда не у м. Ніжині, а у одному із сіл Ніжинського району. За порушення обмежень щодо ведення передвиборчої агітації відносно керівника органу місцевого самоврядування складено протокол за ст. 212-10 КУпАП, який буде розглядати суд. Санкція статті передбачає штраф у розмірі до пів тисячі гривень.

Вцілому ситуацію із проведення на території обслуговування місцевих виборів 2020 рахуємо задовільною. Завдяки тому, що поліцейські багато уваги приділили профілактиці – вдалося уникнути грубих порушень виборчого законодавства, а постійна присутність поліції поблизу виборчих дільниць слугувала стримуючим фактором для тих, хто мав намір порушувати там публічний порядок.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь