Чи правильно виховують молодь у Ніжині?

 

 

 

 

Дане питання підняли 14 грудня в стінах міськради на засіданні депутатської комісії з питань бюджету.

У ракурсі розгляду фінансової можливості щодо розширення штату Молодіжного центру, депутати розглянули роботу інших організацій, котрі займаються вихованням дітей у Ніжині.

Більшість присутніх депутатів погодились, що  Молодіжний центр, дійсно, працює на високому рівні і з молоддю проводиться колосальна виховна та просвітницька робота. Цього року заклад отримав звання  «Кращої практик молодіжної роботи Чернігівщини 2020». Зараз із бюджету міста фінансується 3,5 ставки.  Пропозицією було додати ще 1,5 ставки, що становить близько 250 000 грн. з бюджету.

Звучала думка, що розширювати штат зараз не є доречним, адже у 2021 році бюджет громади буде певною мірою, дефіцитним. Проте, варто оцінити роботу інших міських соціальних служб, котрі займаються вихованням молоді, і можливо, за рахунок скорочення штатних одиниць, профінансувати посади в Молодіжному центрі.

«Виховання молоді у Ніжині під питанням, – зауважив депутат Андрій Гомоляко, – при наявності 9 організацій, котрі займаються цим, ми постійно спостерігаємо діяльність вандалів та іншої діяльності підростаючого покоління, які псують комунальну власність. Поліція не може прослідкувати всі випадки, тому наше завдання попередити такі вчинки правильним вихованням».

Зважаючи на таку ситуацію, була озвучена пропозиція провести нараду з працівниками 9 молодіжних соціальних служб у Ніжині, аби проаналізувати, хто, чим займається і на скільки дієвою є робота. Можливо, деякі ставки доведеться скоротити, якщо їх наявність не впливає на молодіжний рух у Ніжині, і таким чином з’являться кошти на додаткові 1,5 ставки для Молодіжного центру.

«Цей центр об’єднує навколо себе молодь і популяризує активний та соціальний спосіб життя. Вони постійно в русі і завдяки їх роботі, про Ніжин знає все більше людей за межами міста. Для того, щоб їх діяльність розвивалась, ми маємо їх фінансово підтримати, адже за молоддю – майбутнє», – прокоментував радник міського голови, депутат Сергій Охонько.

З даною думкою погодився голова комісії Володимир Мамедов:

«На жаль, не всій молоді Ніжина цікавий такий просвітницький напрямок, але ми на правильному шляху. Нарешті для наших дітей з’явилась альтернатива відпочинку в ресторанах та дискотек. Молодіжний центр для нас як «віддушина» та приводом для молоді залишитись у Ніжині, а не їхати «світ за очі».

Тож, питання щодо розширення штату Молодіжного центру взято до відома, вивчатиметься спеціалістами і розглядатиметься найближчим часом.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь