На українців чекає новий курс долара до Нового року: озвучено прогноз

 

 

 

 

В Україні до Нового року 2021 може змінитися курс долара, що пов’язано з компенсацією ПДВ бізнесу – підприємці скуповують американську валюту і штовхають ціни на долар вгору.

Про це повідомляє “Обозреватель”.

На найближчому тижні курс долара буде коливатися біля позначки в 28,4 грн/$, що пов’язано з тиском на гривню. Національний банк не виходив на торги для того, щоб знизити вартість долара.

За словами аналітика RoboForex Андрія Гойлова, пройшли переговори України з МВФ в онлайн-форматі, в ході яких було проведено аудит виконання умов фонду. Очна зустріч відбудеться в січні після новорічних свят, тоді і можлива нова зміна курсу валют.

У свою чергу, аналітик “Центру біржових технологій” Максим Орищак вважає, що до кінця року українська гривня буде сильною і стабільною.

“Курс продажу готівкового долара США в банках буде коливатися в діапазоні 27,75-28,30, а готівковий євро 34,4-34,8 грн. Підтримку надасть сезонний фактор, готовність НБУ підтримувати гривню при зайвому попиті на долари, інтерес нерезидентів до гривневих держоблігацій, який активно відновлюється протягом осені-зими 2020”, – зазначив він.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь