Локдаун – “на носі”: які повсякденні товари стануть забороненими?

Кабінет міністрів на час локдауну з 8 по 24 січня заборонив продаж низки повсякденних товарів у супермаркетах, зокрема побутової хімії, інструментів, одягу, преси тощо. Водночас Міністерство охорони здоров’я має намір ініціювати зміни до постанови, все ж дозволивши продаж трьох з них — побутової хімії, засобів гігієни і, ймовірно, преси.

Так, згідно із постановою уряду №1236, у супермаркетах на час локдауну дозволяється торгівля виключно тими товарами, які належать до харчових продуктів, лікарських засобів, виробів медичного призначення, засобів зв’язку, ветеринарних препаратів, кормів та засобів захисту рослин.

Водночас, сьогодні, 5 січня, МОЗ збирається ініціювати зміни до цієї постанови.

“МОЗ збирається вносити зміни щодо того, щоб можна було купувати побутову хімію, засоби гігієни”, — заявили Суспільному у пресслужбі головного санітарного лікаря, заступника міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка.

Там додали, що, ймовірно, міністерство ініцюватиме також дозвіл на продаж преси у супермаркетах, однак станом на 4 січня — це ще не точно.

Раніше Американська торговельна палата в Україні уточнила, що на час локдауну будь-які інші товари можна буде замовити з супермаркетів лише з адресною доставкою. При цьому у самих приміщення буде заборонено продавати побутову хімію та інструменти, одяг, пресу, лампочки, батарейки, дитячі товари для навчання.

Для обмеження доступу відвідувачів до заборонених для реалізації товарів супермаркети будуть вимушені закривати окремі відділи або забороняти продаж таких товарів безпосередньо при розрахунку на касі. У відомстві впевнені, що це рішення уряду неодмінно буде призводити до конфліктних ситуацій.

Згідно з рішенням Кабміну, на час локдауну Державній службі з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів наказується посилити державний нагляд за дотриманням санітарного законодавства, зокрема, об’єктами торгівлі продовольчими та непродовольчими групами товарів.

Джерело: suspilne.media

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

Вам може бути цікаво

  1. Бред. А к чему эта бл@дская американская какая то палатка диктует что нам можна покупать??? Что то вообще не понятно что это за новость-бредятина.

Залишити відповідь