Ялинку – на смітник: як утилізовуватимуть новорічні дерева у Ніжині?

Свята минають, і незабаром лісові красуні ялинки і сосни, які ще у грудні ніжинці прикрашали у своїх оселях, опиняться на смітниках. Дехто уже позбувся від вже непотрібного символу нового року, а хтось іще милується на свою колючу лісову гостю.  Як у Ніжині утилізують уже непотрібні деревця?

 svoboda.fm пише, що починаючи з 1 січня по 1 лютого в деяких містах України відкрили комунальні пункти прийому ялинок, і тепер жителі можуть утилізувати новорічні дерева з максимальною користю для суспільства при цьому не забруднюючи навколишнє середовище. Яка може бути шкода від викинутої ялинки?

– Жива ялинка, поки росте, поглинає вуглекислий газ і допомагає стримувати темпи глобального потепління. Але, якщо в січні її просто відправити на звалище, вона, як і будь-яке органічне сміття буде виділяти метан, що впливає на зміну клімату. Двометрове дерево, розкладаючись на звалищі, викине в атмосферу 6 кілограмів CO2, – говорить голова Національної екологічної ради України Олександр Чистяков ( svoboda.fm ).

Що чекає на деревця, які опиняться біля ніжинських смітників? Журналісти nezhatin.com.ua   запитали в керівника КП “ВУКГ” Владислава Кормана.

– Була ідея облаштувати в Ніжині пункти збору вже непотрібних новорічних дерев. І ми пробували це практикувати, але люди продовжували зносити ялинки до сміттєприймальних пунктів. Нехай так і буде. 1 раз на тиждень комунальники будуть їх забирати і подрібнювати дробаркою.

Подрібнення будемо використовувати як підсипку біля дерев, на зелених зонах для утримання вологи і як добриво.

До речі, та стружка, якою посипали барвисту клумбу влітку на центральній площі, була з новорічних дерев,  – розповів В. Корман.

Підготувала Валентина Пильник

Фото з мережі

 

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь