Зима-хурделиця віддала чарівні ключі Весні-красуні: у дитсадку зустріли свято Стрітення

 

 

 

 

Свято Стрітення  відмічають традиційно в ЗДО №13 «Берізка» , бо сповідують національні традиції виховання малих українців.
У народному українському побуті це свято здавна символізує зустріч Зими з Весною. Вихователі Колесник А.В., Парубець Н.Г., Гнітій Л.О., Мархель І.В., Кравченко А.В., муз керівник Нагорна І.В. , повідали, що у цей день зима весну зустрічає, заморозити її хоче та лише сама від цього хотіння страждає. Великі пшеничні жайворонки підняли високо до неба діти і закликали пташок повертатися на Україну,а ще співали прадавнє: «Колесом, колесом над червоним поясом…».
Ще мить , і святково вбрані малюки , з піснями, хороводами, закличками до Сонечка, Весноньки, зустрічають довгоочікуваних гостей. Зима – хурделиця ( вихователь Костандова І.В.) злякалася, що її так завзято проганяють дошкільнята та і віддала чарівні ключі Весні – красуні (вихователь Вергун І.А.) для її царювання і тепла на землі. До дітей, розважити їх, завітав клишоногий Ведмідь – набрід (Сердюк Л.М.) з жартівливими іграми, загадками, сюрпризами.
А яке ж Стрітення без гарячих , смачних вареників ! Ось вони – прямо з печі для чарівної малечі. Пригощайтеся, любі діти варениками та славте Стрітення – прадавнє улюблене свято українців, шануйте звичаї рідного народу.
Наталія Примушко
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь