В Україні все готово до початку вакцинації – немає тільки самої вакцини

 

 

 

 

Вакцинація в Україні не почалася через логістичні проблеми, – Степанов

В Україні все готово до початку вакцинації – немає тільки самої вакцини.

Про це під час онлайн-брифінгу заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов, пояснивши затримку в постачанні “логістичними проблемами” і “бюрократичними труднощами”, передає Цензор.НЕТ із посиланням на ЛігаБізнесІнформ.

“Так, я говорив про те, що починаючи з 15 лютого ми розпочнемо кампанію з масової вакцинації. На сьогодні у нас готова вся медична інфраструктура, сформовані мобільні бригади і списки за прізвищами, кого будуть прищеплювати на першому етапі. Ми чекаємо поставку вакцини – як тільки вона приїде, відразу почнемо вакцинувати”, – підкреслив глава МОЗ.

Він зазначив, що у них була впевненість, що вакцина надійде до 15 лютого, оскільки за умовами договорів, підписаних з виробниками препаратів, у лютому і березні Україна повинна отримати по мільйону доз.

“Виникли певні технічні проблеми логістичного абсолютно характеру. Думаю, що вони будуть вирішені за кілька днів. Я розраховую, що цього тижня ми вже зробимо перше щеплення”, – заявив міністр.

Також Степанов зазначив, що друга частина поставки вакцин буде відбуватися в рамках проєкту COVAX. За його словами, в Україні обіцяли привезти: 117 000 доз Pfizer ще до середини лютого – тому, розраховуючи на це, МОЗ і повідомив про дату початку вакцинації 15 лютого.

“Але виникли якісь там бюрократичні спільні проблеми, що не залежать від України”, – заявив глава МОЗ, пояснюючи чому Pfizer так досі і не з’явився в країні.

 

Джерело: svoboda.fm

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь