В Україні подешевшала картопля: яка ціна в Ніжині?

 

 

 

 

На Ніжинських ринках продають стару картоплю по 8 грн за кіло, молодої в продажу ще немає.

Пише сайт “Нежатин”

Причому, пропозиції з продажу картоплі по Ніжину є не лише на ринках, а й в соцмережах, зокрема у різних групах на Фейсбук продавці виставляють оголошення і пропонують купувати недорого: 8 грн/кг.

Як повідомляє ТСН, картопля подешевшела всередньому на гривню-півтори. На цінопад впливає, зокрема, засилля імпортної бульби минулорічної. Її везуть звідусіль.

На найбільшому гуртовому ринку Львова ціна за останній час упала майже на гривню. За словами продавців, багато насадили через карантин, тому і ціна пішла нижча.

Ще одна причина – засилля імпорту. Бульбу сюди везуть чи не з усієї Європи: польська, голандська, німецька, латвійська та інші. Зараз на ринку налічується близько 60 тон картоплі з Німеччини, 80 тон картоплі з Польщі. 70 тон картоплі з Голандії.

На базарі Києва також є імпортна картопля, але менше. Кілограм коштує близько 8 гривень. Це якщо брати мішками.  Хоч і здалеку, але возити ці овочі в Україну прибутково.

“У них картопля у цьому році втричі дешевша, ніж в україні. Якщо у них сьогодні картопля по 9-12 євроцентів , то в Україні сьогодні картопля більше 20 євроцентів, і це якраз спричинило потік імпорту”, – кажуть знавці.

Григорій на столичний ринок привіз українську карптоплю з Волині. Ціну скидає ледь не щодня. А виторгу – немає. “Беремо по 5,5 у людей, а торгуємо по 8, потім 7,6 віддаємо”, – розповів він.

Досадує через вартість товару та брак покупців і продавець Леонід. Чоловік приїхав із Чернігівщини. А тепер гадає, чи не дарма.

“6 тон привіз, 5 днів сиджу. продав 2,5 тони. 5 тисяч витрат, в мінусах”, – розповів він.

У павільйоні поруч картоплю можна купити і у роздріб. Ось, до прикладу, імпорт з Білорусі 16 гривень. У супермаркетах – традиційно є й дешевша – по 12 гривень за кілограм. Якщо якість кульгає – ціна ще менша. Так, картопля другий гатунок  – 7.50

А от молодої української бульби ще немає. Погода підводить. В Херсонській області в цьому році почали посадку 15-18 березня. Експерти кажуть, що коли з’явиться молода картопля, ціни на неї будуть високі.

фото з мережі

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь