Основні рішення дев’ятої сесії Ніжинради

22 квітня відбулося чергове засідання  дев’ятої сесії міської ради VIIІ скликання. Ніжинські депутати розглянули 57 проєктів рішень та 8 важливих звернень, які стосуються громади міста Ніжина.

Одне із прийнятих важливих рішень: на виконання громадських слухань було  продовжено договір оренди з ТОВ “НіжинТеплоМережі”. Як підкреслив міський голова О. Кодола: “Ми поважаємо думку громади, яка проголосувала за те, щоб залишити  це ТОВ основним постачальником тепла в Ніжині. У ТОВ є час  розпочати підготовку до наступного опалювального сезону”.

Було прийнято багато важливих майнових рішень. Зокрема, передано на баланс громади Ніжина “Клуб залізничників”, і тепер місто буде визначатися з його долею.

Проходить реорганізація управлінь і відділів Ніжинради. Так, управління освіти найближчим часом буде переведено в приміщення за адресою Яворського, 7, де раніше розташовувався ЦНАП. Останній уже переїхав у нове, відремонтоване сучасне приміщення за адресою Покровська, 8, де вже облаштовано його роботу відповідно до вимог сьогодення (нові методи та нова  техніка).

У приміщенні колишньої аптеки по вулиці Озерній планують розмістити пункт сімейної медицини №2, який сьогодні знаходиться на території вулиці Третій мікрорайон. “Нове приміщення, – як зазначив О. Кодола, –  буде більш зручним, просторим і доступним для ніжинців”.

Також в ході сьогоднішньої сесії депутати міськради підтримали 8 звернень з різних питань.

Зокрема,  підтримали звернення до Національної служби здоров’я України щодо вчасного фінансування медичних закладів нашого міста. “На жаль, в ці складні часи, коли нашим медикам доводиться працювати з такою кількістю хворих, останні 2 місяці затриммується  фінансування міської лікарні”, – підкреслив міський голова.

Також депутати ухвалили звернення щодо придбання реанімобіля для потреб Ніжинської міськлікарні.

Сесія міськради відзначилася оперативною та злагодженою роботою.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь