Публічні закупівлі Prozorro: що варто знати новачку

Укласти угоду про співпрацю з державою – хороша можливість для будь-якого бізнесу, адже це не тільки стабільний дохід, але й можливість зарекомендувати себе та свої товари чи послуги. Крім того, співпраця з державними установами та закладами стане непоганою рекомендацією вашої компанії для інших клієнтів.

Однак варто пам’ятати, що публічні закупівлі Прозорро – це середовище неймовірно конкурентне, і щоб обійти інших, варто докласти чимало зусиль як на підготовчому етапі, так і під час аукціонних торгів. У випадку, коли ви пробуватиметесь в тендерах уперше, потрібно бути добре обізнаним в цих питаннях, сумлінно підготуватись та чітко виконувати всі вимоги і умови. Адже якщо дивитись на це крізь пальці, замовник просто-напросто відхилить вашу пропозицію.

Готуємо документацію з урахуванням вимог замовника

Якщо вже вирішили брати участь в публічних закупівлях, потрібно йти до кінця, при цьому особливу увагу звертаючи на підготовку потрібної документації, а тому:

  • Максимально уважно ознайомтесь із тендером, ключовими критеріями та переліком документів, котрі потрібно подати;
  • Переконайтесь, що ви на всі сто відсотків відповідаєте висутуним замовникам вимогам;
  • Подавайте документацію у чітко визначений термін, затягувати з цим не варто;
  • Якщо замовник надіслав заявку щодо усунення тих чи інших невідповідностей або помилок, виконайте вимогу упродовж 24 годин.

Пам’ятайте, ретельність, уважність та відповідальність є запорукою того, що вас допустять до торгів, відтак ви матимете високі шанси стати переможцем аукціону.

Обираємо майданчик для торгів

Ще одним надважливим моментом є підбір торгівельного майданчика, з допомогою якого можна стати повноцінним учасником держзакупівель. Це повинна бути легальна та авторизована системою Prozorro платформа, котра є максимально зручною та інтуїтивно зрозумілою для користувача, надає доступ до всіх державних тендерів та має кваліфіковану технічну підтримку.

Крім того, не зайвим буде звернути увагу й на присутність спеціальних рубрик з актуальною і корисною інформацією, порадами фахівців тощо. Ще одним вагомим плюсом для майданчика є можливість для користувачів брати участь в тренінгах та навчаннях, які є особливо корисними для новачків, адже допомагають здобути хоча б базові навички участі в держторгах та додають чималої упевненості.

Ваша аукціонна пропозиція

Перш ніж долучатися до торгів, ви повинні добре продумати свою пропозицію, зокрема, до якої суми ви готові знизитись. Не варто забувати, що виграє саме той, чия пропозиція буде найнижчою. Утім, це не означає, що під час аукціону ви повинні понижувати планку до останнього. Просто потрібно визначити для себе крайню межу, нижче якої ви не опуститесь.

Адже коли ви оберете стратегію «гри до перемоги», у підсумку ви ризикуєте отримати збиткову для вашого бізнесу угоду. Вам воно потрібно? Ліпше вчасно зупинись і спробувати свої сили на інших торгах – а їх на Прозорро щоразу публікують в чималих кількостях!

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь