Ніжинщина: знайомого – вбив, матір ударив ножем у шию…

Чернігівський апеляційний суд підтримав позицію прокуратури і залишив у силі вирок Козелецького районного суду у кримінальному провадженні за фактами умисного вбивства та замаху на вбивство двох осіб (ч. 1 ст. 115, ч. 2 ст. 15  п. 1 ч. 2 ст.115 КК України).

У судовому засіданні прокурорами доведено, що у травні минулого року в м. Носівка у раніше неодноразово судимого 27–річного місцевого мешканця, який перебував у стані алкогольного сп’яніння після спільного розпиття спиртних напоїв разом зі своїм знайомим та матір’ю, у ході сварки виник злочинний намір, спрямований на протиправне умисне заподіяння їм смерті.

Реалізуючи злочинний умисел, підсудний завдав потерпілому кулаками, дерев’яною палицею та ножем тілесні ушкодження, від яких той помер на місці злочину.

Також постраждала матір підсудного, яку той спочатку побив до втрати свідомості, а потім намагався вбити, завдавши удару ножем в шию.

Козелецький районний суд Чернігівської області визнав підсудного винним в умисному вбивстві та замаху на вбивство двох осіб і призначив покарання у виді 15 років позбавлення волі. До призначеного покарання також було приєднано покарання у виді двох років позбавлення волі за скоєний раніше злочин, передбачений ч. 1 ст. 122 КК України. Остаточне покарання — 17 років позбавлення волі.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

Фото ілюстроване

 

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь