Як проходить розробка технічних умов

СупровідДля того щоб подивитись як проходить розробка технічних умов у Супровід необхідно точно визначити що таке технічні умови і для чого вони необхідні, це допоможе зрозуміти чому застосований нами порядок розробки надає найбільшу швидкість без втрати якості.

Що таке технічні умови

Технічні умови, або ТУ, якщо коротко, це документ у якому зібрано всю суттєву технічну інформацію про вашу продукцію, таку як:

  • Назву продукції, або перелік номенклатури;
  • Фізико-хімічні характеристики продукції;
  • Порядок маркування;
  • Показники безпеки продукції;
  • Правила транспортування та зберігання;
  • Методики випробування;

Є також менш важливі речі, але на те вони й менш важливі. Але навіщо цей документ, якщо ми у ньому не вказуємо порядок виробництва, або тонкощі виробничих процесів?
Він необхідний для сертифікації та контролю готового продукту та сировини.

Саме контроль якості готової продукції – мета більшої частини наших замовників.А контроль необхідний для отримання сертифікату відповідності. І саме отримання сертифікату зазвичай потребує наявності Технічних умов на продукцію.

Як проходить розробка технічних умов

Як ми визначили вище, є декілька важливих речей, які необхідно вказати у технічних умовах. І більшу їх частину повинні вказувати саме ми, як виконавці послуг, але деякі з них повинні надати нам наші замовники. Це стосується кінцевих якостей готової продукції, її характеристик, назви, та інших речей, яку ми не можемо визначити за вас.

Тобто, перший етап розробки технічних умов – це отримання інформації від Замовника – Вас.

Після цього, ми визначаємо для вас точну вартість послуг, тому що обсяг технічних умов, або продукція, яка дуже рідко зустрічається на ринку потребую більше часу, а час – гроші.

Якщо вас влаштує вартість – ми починаємо працювати.

Зазвичай під час початку цього етапу ми володіємо більшою частиною інформації, яка нам необхідна для розробки технічних умов, тому він проходить досить швидко – від 7 до 10 календарних днів. Після цього – ми надсилаємо вам проект Технічних Умов для перевірки та коригувань, обов’язково необхідно прочитати проект повністю.

Якщо будуть зауваження, або додаткова інформація – ми перевіряємо її на відповідність законам України, та у разі якщо ніяких “Критичних” перетинів немає – погоджуємо Ваші виправлення. Після цього йде фінальне затвердження технічних умов та підписання титульної сторінки.

Тобто, шлях до отримання ТУ наступний:

  1. Надати інформацію;
  2. Погодити вартість;
  3. Отримати проект технічних умов;
  4. Перевірити та погодити проект;
  5. Підписати фінальну версію технічних умов.

Реєстрація технічних умов

Але зазвичай розробка ТУ та їх затвердження Вами – не кінець шляху. Більша частина наших клієнтів бажає щоб їх ТУ можна було побачити у відкритому реєстрі, тому необхідна їх реєстрація.

Для того, щоб провести реєстрації з першого разу технічні умови попередньо узгоджуються не тільки з Вами, а щей з нашим “помічником” з Міністерства економічного розвитку України, а за необхідності – тако у СЕС України.

Тому, проект передається на додаткову перевірку до цих органів, що займає приблизно два дні.

Зазвичай зауважень після нашої роботи немає, тому це просто 2 додаткових дні для підтвердження якості нашої роботи.

Після цього – ми надсилаємо технічні умови на державну реєстрацію, штамп про внесення до бази ми отримуємо одразу, але, через те що ми живемо в Україні, до самої бази вони зазвичай потрапляють протягом 2-3 тижнів. Але у разі будь якого письмового або усного запросу орган повідомить что УТ отримані, погоджені, та очікують внесення до бази технічних умов України.

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь