Основні рішення тринадцятої сесії Ніжинської міської ради

16 вересня у великій сесійній залі міськвиконкому відбулася тринадцята сесія Ніжинської міської ради восьмого скликанняПройшла вона оперативно та злагоджено, усі питання заздалегідь були опрацьовані депутатським корпусом.

Міський голова Олександр Кодола зазначив:

Ми прийняли 61 рішення, переважна частина з яких стосувалася земельних питань та питань комунальної власності.

Насамперед хотів би зазначити, що сьогодні мав за честь привітати нашу ніжинську спортсменку Наталію Чистякову з перемогою. Тепер вона має звання чемпіонки Європи з дзюдо. Нещодавно наша спортсменка за високі спортивні здобутки отримала квартиру, тепер же – для облаштування нової квартири ми придбали холодильник. Упевнений, що у Наталії величезне спортивне майбутнє.  Тож, бажаю їй йти тільки вперед і ніколи не здаватись.

За заявою Любові Клименко прийняли рішення про дострокове припинення повноважень її як депутата Ніжинської міської ради Чернігівської області VIIІ скликання

Затвердили Положення про порядок надання послуг з паркування транспортних засобів  в  місті  Ніжині. Дане положення дозволить провести організацію паркування транспортних засобів мешканців та гостей міста, а також поповнити бюджет міста. Дія Положення поширюється на осіб, які розміщують транспортні засоби на майданчиках для паркування, на суб’єктів господарювання, які утримують такі майданчики та на інспекторів з паркування. Також буде визначено режим роботи майданчиків для паркування, як буде здійснюватися оплата послуг за паркування (чи через придбання паркувального абонемента, чи за допомогою засобів мобільного зв’язку, чи через паркувальний автомат або платіжний пристрій).

А також прийняли рішення «Про визначення земельних ділянок призначених для розміщення майданчиків з платного паркування транспортних засобів в місті Ніжині та затвердження їх переліку»

Виділили кошти на співфінансування трьох грантових проектів. 

Рішенням сесії надано співфінансування грантових проектів:

  • 146100 грн. для закупівлі торгових дерев’яних кіосків 2,36 х 2,36 м (3 шт. по 45000 грн) та чавунних вуличних урн (3 шт. по 3700 грн) у рамках реалізації проекту «Створення торгівельно-ярмаркового простору по вулиці Яворського м. Ніжин». Загальна вартість проекту – 472 200 грн.
  • 52000 грн. для закупівлі проектора Casio Xj F101W (1 шт. 45000 грн.) банеру 4х3 м з люверсами по периметру (1 шт. 7000 грн.) у рамках реалізації проекту «Закупівля зеленої сцени для відкритого молодіжного простору». Загальна вартість проекту – 322 000 грн.
  • 72000 грн. для оплати транспортних послуг 10000 грн., для закупівлі приставних столів з 7 частин – 17000 грн., телевізора Samsung UE55TU7100UXUA 55 дюймів – 18000 грн., куллеру для води HOTFROST V118E – 7000 грн., кавомашини  Saeco Royal One Touch Cappuccino – 20000 грн. у рамках реалізації проекту «Створення соціального хабу «Ми разом» на базі відділення денного перебування Територіального центру Ніжинської ТГ», загальна вартість проекту – 528 400 грн.

У «Різному» розглянули листи та звернення від депутатів міської ради. Одним із питань, які обговорили – це опалювальний сезон 2021 -2022 років. ТОВ «НіжинТеплоМережі» готуються до опалювального сезону, вже підготовлено 83-84% мереж. Також розглянули  лист щодо екологічних проблем в басейні річки Остер.

 

 Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

 

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь