У Ніжинському університеті “говорили мовою музики”

22 вересня 2021 року в актовій залі нового корпусу відбулася зустріч студентів факультету іноземних мов, присвячена Міжнародному дню музики.

«Мені здається, музика – космічна. Найбільш космічна із усіх мистецтв», – говорила ще Ліна Костенко. А й справді, вона не лише супроводжує нас кожної миті, а й змушує переживати найрізноманітніші емоції. В цьому її чудодійна сила. Музика жива, подорожує у просторі, наших почуттях, ховається в найпотаємніших закутках душі і існуватиме, поки існує людина.

Цього разу майбутнім вчителям та викладачам випала можливість відчути себе відвідувачами музикального салону – імпровізованого осередку культурного життя ХІХ століття. Вперше за всю історію університету ми вирішили відтворити свій уявний салон.

Спершу ведучі, Тетяна Корецька та Дарина Кутик, познайомили студентів з життям деяких визначних постатей світу музики, творчість яких і була родзинкою свята. Йоганн Себастьян Бах та Фредерік Шопен – всесвітньо відомі митці, а їхні музичні композиції пройшли крізь віки. Саме цим двом творцям і була присвячена зустріч.

І звісно ж, куди без Симфонії №3! Більшість студентів відразу впізнали твір і, затамувавши подих, насолодилися вмілим виконанням. Крім того, не менш віртуозним і натхненним було виконання композицій Фредеріка Шопена. Тому 1 жовтня, коли день музики відзначається по всьому світу, виділіть і ви собі декілька хвилин та відпочиньте від скаженого ритму сучасності, насолоджуючись витворами мистецтва класиків.

Долучилась до заходу і бібліотека НДУ, яка посприяла проведенню свята і підготувала виставку книг, які висвітлюють життя та творчість композиторів. Завідувачка відділу обслуговування та завідувачка сектору абонементів бібліотеки, Осіпова Галина Сергіївна та Косовських Людмила Павлівна детально познайомили присутніх з різноманітними збірками. Варто зазначити, що деякі з них датуються кінцем ХІХ століття і вважаються цінним надбанням нашої бібліотеки. Неодноразово факультет іноземних мов проводить свої найяскравіші заходи у співпраці з бібліотекою НДУ. Тому хочеться вкотре подякувати їм за допомогу і майстерний підхід до своєї справи.

Не залишилась осторонь і студентська рада факультету іноземних мов, яка доклала зусиль та ідеями й порадами допомагала в організації заходу. А фахівець І категорії соціально-гуманітарного відділу Турчин Олександр Вікторович радо згодився допомогти нам, керуючи звуковою апаратурою. Окрема вдячність магістранту Ніжинського державного університету Петрушенко Віталію за якісні світлини, які допоможуть надовго закарбувати цей захід у пам’яті.

Студентка 3 курсу факультету іноземних мов,
Чуба Еліна.

ndu.edu.ua

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь