Колишню студентку Ніжинського вузу нагороджено Премією Верховної Ради України

 

 

 

 

29 вересня Премією Верховної Ради України нагороджено Довбиш Ольгу Федорівну, вчителя-асистента Сновської загальноосвітньої школи I-III ступенів № 1 Чернігівської області. Вона єдина серед нагороджених від Чернігівщини. Це успіх і визнання!
Приємно, що свою педагогічну стежину Оля, тоді ще студентка старшокурсниця Ніжинського державного університету ім. М. В. Гоголя розпочинала в Носівці керівником гуртків оригамі в СЮТ. Справа для неї не була новою, бо виросла вона в сім’ї позашкільників і з самого малечку була в гуртках Сновської СЮТ і будинку школяра.
В Носівці Ольгу Федорівну радо зустрів педколектив другої школи, де вона створила від СЮТ студію «Жовтий папуга». І хоч перші її вихованці були всього трішечки молодші за свого керівника, але вміння і професійність швидко надали їй незаперечного авторитету. Практично саме вона започаткувала на Носівщині напрямки оригамі і паперопластики. Й досягнення в новій справі не стали довгоочікуваними: високі обласні місця її перших же вихованців і участь з перемогами у Всеукраїнських конкурсах стали звичною нормою від самого початку.
Енергійна молода педагог поставила за мету розвинути мережу гуртків свого профілю в районі, що створило б умови для організації районних змагань і конкурсів. Для того організовувала і проводила семінари однодумців, агітувала і домоглася свого: гуртки оригамі і паперопластики почали з’являтися в школах носівщини і почали проводитися нові районні конкурси «Зимові фантазії» і «Осінні барви». Багато в чому ми навіть стали випереджати Чернігів.
Активність Олі в житті Носівки позначилася здобуттям звання «Міс Носівка-2008», грамотами міської і районної рад, районної адміністрації…
Життєві обставини повернули Ольгу Федорівну до рідного Сновська. Було жаль втрачати такого молодого й водночас досвідченого позашкільника вирощеного в наших стінах, яка майже 15 років самовідданої роботи віддала Носівській СЮТ. А може то було й до кращого? Де б вона опинилася в 2020 році, коли місцеві керманичі СЮТ ліквідували? А так, продовжує роботу і має визнання на новому місці.
І все ж, вже тепер колишній педколектив Носівської СЮТ, колишні її носівські вихованці вітають Ольгу Федорівну Довбиш з черговим визнанням її досягнень. Премія і Диплом Верховної Ради України доволі рідкісне заохочення, й приємно, що в цій нагороді є й носівський слід.
Більш детально про подію тут: https://www.rada.gov.ua/news/Novyny/214377.html
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь