Коли потрібно пити каву: рекомендації спеціаліста

 

 

 

 

Кава прискорює роботу мозку тільки в певні години, і це не ранній ранок. Про це попередила в інтерв’ю науковий співробітник Інституту вищої нервової діяльності та нейрофізіології РАН Тетяна Блохіна, повідомляє Радио Sputnik.

Популярність кави пояснюється не тільки смаковими якостями цього напою, але і її тонізуючим ефектом. Науковий співробітник Інституту вищої нервової діяльності та нейрофізіології РАН Тетяна Блохіна в інтерв’ю пояснила, що кава може “прискорити” мозок шляхом “обману” деяких його частин.

“Кава впливає на нас, викликає бадьорість, збільшує концентрацію уваги, підвищує активність і настрій. Працює це, по-перше, внаслідок того, що кофеїн, як би обманюючи мозок, блокує молекули аденозину, які сигналізують про втому. По-друге, кофеїн підвищує концентрацію в мозку нейромедіаторів: дофаміну і серотоніну. Вони якраз частково відповідають за тонус, настрій, рухливість”, – пояснила Тетяна Блохіна.

Однак, щоб досягти ефекту бадьорості, каву варто вживати в строго відведений час, продовжила експерт. За її словами, це не ранок.

“Фахівці радять не пити каву в перші дві години після пробудження. Якщо ми відразу ж п’ємо каву, то збиваємо природний ритм в організмі, що може привести до більшої млявості на наступний ранок. За сім годин до сну пити каву теж не варто. Так що, якщо ви встаєте, наприклад, о сьомій ранку і лягайте в районі дванадцятої ночі, то ваше вікно споживання кави бажано звести до періоду з дев’ятої ранку і до сімнадцятої години”, – порадила Тетяна Блохіна.

Джерело: kurs.com.ua

Фото з мережі

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь