Ніжинська майстриня дарує друге життя старим лампочкам. Фото

 

 

 

 

Ніжинська майстриня Віра Глиняна створює новорічні ялинкові іграшки зі… старих лампочок. Виглядають такі вироби оригінально і креативно, а головне – вони неповторні, адже зроблені своїми руками.
– Віра Андріївна, що Що Вас надихнуло на створення таких ялинкових прикрас?
 -Скоріше за все, моє давнє бажання – давати речам друге життя, а використані лампочки самі  напрошуються на виготовлення ялинкових прикрас. У минулому році я їх декорувала із текстиля, тепер розписую.
-Малювання – це Ваше захоплення? 

-Серйозно почала малювати 3 роки тому, але “хворіла” цим давно, можна сказати з дитинства. Моя старша сестра була б гарним портретистом, але не склалося. Все одно, у генах це є .

 Навчалася малювати самотужки, збирала інформацію з різних витоків, але в основному з YouTube,  переглядала відео уроки художників…
Починала малювати акрилом, а зараз серйозно займаюсь маслом. Я поки ще у пошуку, мене вабить усе нове, нестандартне, хочу створити щось своє, неповторне… Вчуся працювати мастихіном. Мастихін – інструмент для очищення палітри і видалення залишків фарби, а також його використовують як самостійний інструмент у живописі.
Люблю малювати предмети, посуд, натюрморти, ретро автомобілі, приваблюють об’ємні картини, експериментую в цьому плані.
Хати, мальви – це, мабуть, у нас, українців, у крові, тому є серед моїх робіт і вони.
  – Якими фарбами розмальовували ялинкові прикраси?
– Акрилом, пробувала і маслом, але висохає така фарба довго.
– Збирали ці лампочки заздалегідь?
 -Лампочки збирала моя донька Кіндєєва Марія, теж майстер, але продовжила її ідею я.
– Близько двох десятків. Декілька вже подарувала, але це – тільки найдорожчим людям, бо я свої вироби ціную, іноді й продавати не хочеться.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь