Гори гілля у Ніжині: що з ним робити і куди подіти? ФОТО

 

 

 

 

До редакції нашого видання звернулись жителі ніжинського мікрорайону Мигалівка щодо назрівшої проблеми з накопиченням гілля біля сміттєвих баків та надіслали декілька фото.

«Нам заборонили палити багаття та спалювати гілки, траву, листя та інше. Люди почали виносити це все до баків. Перший час все прибирали, приїздила машина, забирала, але через деякий час всю траву та гілки перестали забирати. І ось за 2 місяці назбиралася ціла гора, яка вже перевищила мій ріст», – йдеться у повідомленні.

Щодо роз’яснення ситуації журналісти звернулись до начальника КП «ВУКГ» Владислава Кормана. У розмові він пояснив: «Гілля не входить в норму накопичення ТПВ, тож люди мають його утилізувати самі, або замовляти транспорт для його вивезення. Але більшість вважає, що до ТПВ, за вивіз якого відповідає ніжинське КП «ВУКГ» входить все, в тому числі листя і гілля. Та ми всім рекомендуємо, аби не створювались такі звалища, дробити гілля, аби воно вміщалось в сміттєві баки, і тоді не буде жодних проблем з його вивозом. Сьогодні підприємство фізично не встигає вчасно вивозити ці садові та городні  відходи. Та оскільки масове сезонне прибирання присадибних ділянок завершується, ми вже почали  повну зачистку міста, починаючи з вулиці Широкомагерська і далі по Матросова, Авдіївській, Єсипенка, Воздвиженській і гадаємо, що до середини наступного тижня ми повність місто зачистимо, адже діватись нікуди».

Окрім того КП «ВУКГ» на своїй сторінці у Фейсбук розмістило інформаційний пост:

Марина Волинець

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь